[Žinios trumpai] Rusijos armija į frontą metė itin retus tankus T-72B3M, sukurtus ypatingai progai – kuo jie skiriasi nuo įprastų tankų? (Foto, Video)  ()

Fronte pasirodė ypatingi rusiški tankai, kurių buvo pagaminta itin nedidelis kiekis. Kuo jie iškirtiniai?


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-06 [Žinios trumpai] Rusijos armija į frontą metė itin retus tankus T-72B3M, sukurtus ypatingai progai – kuo jie skiriasi nuo įprastų tankų? (Foto, Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Specialiai „Tankų biatlonui“ Rusijos Federacijoje buvo išleista ribota partija T-72B3M tankų su galingesniu varikliu, nauju panoraminiu taikikliu ir automatine pavarų dėže.

Rusijos tankistai pradėjo naudoti modifikuotą tanką T-72B3, sukurtą tankų biatlonui. Tai pranešė Užsienio politikos tyrimų instituto analitikas Robas Lee.

Analitikas atkreipė dėmesį į vaizdo įrašą, kuriame Rusijos kariai demonstruoja savo įrangą. Į kadrą pateko specialiai tankų batalionui pagamintas 2014 metų modelio tankas T-72B3. Jį naudoja Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų 5-osios gvardijos tankų brigados kovotojai. Jo dislokavimo vieta yra Buriatijoje.

„Tankų biatlonas“ vyksta Rusijos Federacijoje. Jame dalyviai iš „draugiškų šalių“ varžosi rusiška įranga. Tam buvo sukurti keli T-72B3M. Pagrindinis skirtumas tarp „biatlono versijos“ ir įprastos – 1160 arklio galių (2016 m. modelio bazinėje versijoje – 1130) variklis ir automatinė pavarų dėžė.

 

Taip pat biatlono versijoje įrengtas naujas vado panoraminis taikiklis su lazeriniu tolimačiu ir termovizoriumi. Jis buvo įrengtas užpakalinėje bokšto dalyje.

Tanką buvo galima atpažinti dėl būdingos santrumpos „UVZ“, esančios ant korpuso – tai yra „Uralvagonzavod“ gamykla, kurioje pagaminti visi rusiški tankai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(4)
(20)

Komentarai ()