[Žinios trumpai] Kantrybė dėl energijos kainų baigėsi – dešimtys tūkstančių čekų išėjo į gatves protestuoti prieš vyriausybę, ES ir NATO (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2022-09-09 13:19
Gali EU nustatyt žemą kainą, kad būtų šiek tiek virš savikainos, už kurią pirks, bet ar Putinas parduos. Ir kur garantija, kad neužsuks, kada nori - nėra tokios garantijos.
donatasv 2022-09-09 13:26
Vokiečiai pasakė užpildėm talpas dabar nepirksim už bet kokią kainą, kad tik gaut. Kaip ir minėjau ankstesniuose komentaruose pats laikas atsitiest ir pradėt dėliot viską į savo vietas. Putinas ir taip įspaustas į kampą toks Europos pareiškimas supurtytų jo kėdę labai smarkiai.
Benediktas 2022-09-09 13:43
Putinas reikalauja gi sankcijų atšaukimo, jei norim iš jo dujas pirkt. Jis gi nori toliau skaidyt ES, per dujų tiekimą. Nežinau visų niuansų, bet kada surusinti vokiečiai nedejavo dėl verslo su Rusija? Vieną dieną pasisako kažkas, kad viskas ok, kitas pasisako, kad blogai, trūksta dujų. Rytoj vėl kitaip sakys.
donatasv 2022-09-09 13:52
Nu vokiečiai kyla dėl ribojamų išteklių vartojimo (kiek man žinoma). Pats laikas gesint šaršalą ir sakyt užpildytos talpos ir pradedam rūpintis pigesnėmis dujomis. Man patiktų toks žingsnis. Rizikinga bet būtina. Dėl totalaus atjungimo mano požiūris pasikeitė kai užpildė talpas ir panašu sugebėjo gaut dujų iš kitų šaltinių. Tai atlaisvina rankas, dabar manau verta rizikuot.
immortallt 2022-09-09 16:00
Paskolomis, t.y. didinant pinigų pasiūlą, kovoti su infliacija, tai tas pats, kas pilti benziną į ugnį. Su pinigais, kaip ir su benzinu, gali kovoti su infliacija, bet ne paklausą stimuliuojant, o investuojant į taupymo priemones, šiuo atveju energijos taupymo priemones.
Benediktas 2022-09-09 16:24
Suprantu, kad ekonomikai būtų geriau, bet žmonės žiūri pagal savo sąskaitas čia ir dabar ir gal vis tiek geriau, nei kokia Darbo partiją išrinktų jie paskui per kitus rinkimus. Nes aišku, kad 5 kolona dabar gros ant šitos stygos. donatasv jau sakė pasiruošęs mėtyti akmenis į Seimo langus, na gal ne mėtyti tik šūkauti. Nu nebent greiti kristų Kremliaus rėžimas ir tos partijos neteks finansavimo, bet dvigubai mokėti, ganantiems mažesnes pajamas tikrai bus sunki našta.