[Žinios trumpai] Į gabalus ištaškytas naujausias itin retas Rusijos elektroninio karo kompleksas „Moskva-1“, kainuojantis beveik 60 mln. dolerių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

magic 2022-09-10 17:13
Tokia galinga šalis ir teturėjo tik 9? Ar tik ne jie vasarą man užblokavo lauko termometrą kaitrią vasaros dieną, nes daugiau 34% pavėsyje termometras neberodė.
kestutisz 2022-09-11 23:09
Net jei pavogė tik 90% pinigų - vistiek sunku turėjo būti paaiškinti liliputinui kuom tai geriau už tiesiog tanką. Be to nelabai tikiu, jog tai visai jau atutomatinis daiktas - tai krūva antenų, radio imtuvų/siųstuvų kuriuose kažką suprasti (išvis suprasti radio dažnių spektrą) reikia krūvos nekvailų žmonių. Realiai tokį išvis įsivaizduoju tik kaip užmaskuotą daiktą kur nors aukštai, užmaskuotą kaip parastos GSM antenos, o iš ten signalai jau renkami ir siunčiami analizei į kažkokį centriuką.
HardAxe 2022-09-12 09:32
tai būtent, kad kuo mažiau siūsi - tuo labiau neaptinkamas būsi. Be to radaras negali būti GSM bokštas, jam reikia kryptinių antenų ir t.t.
kestutisz 2022-09-12 10:38
Siuntėjas ir gavėjas jie visai nebūtinai turi būti vienoje dėžutėje, ypač kai gamtoje egzistuoja HARM ir kt antiradarinės raketos. Taip, kažkada, iki skaičiavimo technikos laikotarpye, radaras buvo nuostabus analoginės elektronikos kūrinys, tik be skaičiavimo technikos praktiškai neatskiriama aktyvinė ir pasyvinė dalys, bet gal jau ne tie laikai. Siųstuvas gi (tiesa, kiek įsivaizduoju) yra gan pigu, tik jam reikia daug energijos, o vertingiausia dalis yra būtent pasyvinė, ir ne tai kad imtuvai, o žmonės kurie supranta ką mato (ok, čia gal ne tos "kariuomenės" atvejis). O dėl pačių antenų - kai kurie tokios technikos variantai turi nuosavą bokštą, kuris tikrai kels didesnį susidomėjimą nei kažkas panašaus į tiesiog antenas kažkur ant stogo. Tas pats DJI Aeroscope (nuosavų vartotojų šnipinėjimo) kompleksiukas žiū koks paprastas, ne kiekvienas atkreips dėmesį į paprasčiausias antenytes, o ir kuo aukščiau - tuo daugiau matys.