[Žinios trumpai] „Tai kontrpuolimo ginklai!“, – Izraelio karininkas apibendrino „Rammstein-5“ rezultatus  ()

Paskutiniame „Rammstein“ susitikime buvo susitarta tiekti Ukrainai ginklus, reikalingus puolamosioms operacijoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Penktasis Ukrainos gynybos kontaktinės grupės susitikimas vyko JAV „Rammstein“ oro pajėgų bazėje Vokietijoje. Dalyvavo daugiau kaip 50 Kyjivo sąjungininkų. Rezultatai buvo teigiami. Jie sustiprins Ukrainos kontratakos pajėgumus.

Tokią nuomonę Izraelio radijo eteryje išsakė Izraelio gynybos pajėgų karininkas Yigalas Levinas.

Pasak jo, ginkluotė, kurią buvo sutarta perduoti Kyjivui kaip „Rammstein“ dalį, yra skirta būtent kontratakoms. Vienas iš pagrindinių požymių – sąraše esanti 155 mm kalibro NATO artilerija.

„155 mm haubicos yra lengvos sistemos, skirtos tik kovai fronte. Kai sparčiai žygiuojate į priekį, reikia greitai dislokuoti artileriją ir smogti“, – aiškino Levinas.

Jis taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad sąraše yra karinių ratinių transporto priemonių, reikalingų darbo jėgai gabenti, ypač visureigių „Humvee“. Jie taip pat bus naudingi ukrainiečiams išlaisvinant savo teritorijas.

 

„Karui reikia daug įrangos. Kuo daugiau, tuo geriau“, – sakė Izraelio karininkas.

Trečiasis elementas, rodantis puolamąjį karinės pagalbos pobūdį, yra antiradarinės raketos. Jos reikalingos priešo oro gynybos sistemoms, ypač S-300 sistemoms, sunaikinti. Tai itin svarbus ir būtinas operacijos aspektas, kuris leis Ukrainai fronte naudoti atakuojančią aviaciją ir „Bayraktar“, teikiančius ugnies paramą besiveržiančioms pajėgoms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(73)
(2)
(71)

Komentarai ()

Susijusios žymos: