Rusijos artilerija galingai apšaudė savo pozicijas Balaklijoje: „šimtai sužeistų ir žuvusių“  ()

Rusijos armijos artileristai pradėjo smogti savo pozicijoms, tikėdamiesi aprėpti kuo daugiau Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimo dalinių, tačiau padarė klaidą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsakomąjį puolimą Rusijos kariuomenės gretose prasidėjo tikra panika ir sumaištis, dėl kurios Rusijos armijos artilerijos būriai per klaidą užpuolė savo pozicijas Balaklijoje, dengdamos savo kolegas iš gretimo dalinio, kuris vykdė visapusę gynybą.

Tai pranešė žurnalistas Romanas Cimbaliukas, remdamasis kariniais šaltiniais.

Savo puslapyje socialiniame tinkle „Facebook“ jis pažymėjo, kad Rusijos ginkluotųjų pajėgų artilerijos daliniai atakavo Rusijos karių grupės pozicijas Balaklijos mieste Charkivo srityje, atakos metu bandydami uždengti ukrainiečių dalinius.

Paaiškėjus, kad miestas pateks į visišką Ukrainos kontrolę, Rusijos kariuomenės artileristai pradėjo smogti savo pozicijoms, tikėdamiesi aprėpti kuo daugiau Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimo dalinių. Tačiau nuo šių smūgių buvo sunaikinti tik rusų kariai.

 

Kol kas nepranešama apie aukų skaičių dėl „draugiškos ugnies“, tačiau gali būti šimtai žuvusiųjų ir sužeistųjų. Besiginantys rusai iš tikrųjų gavo smūgį į užnugarį iš savųjų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(231)
(2)
(229)

Komentarai ()

Susijusios žymos: