[Žinios trumpai] „Buvusio varianto nebelieka“: iškeltos naujos sąlygos taikai  ()

Naujos sąlygos karo su Rusija pabaigimui – tai Rusijos kariuomenės išvedimas iš visų Ukrainos teritorijų, įskaitant Donbasą ir Krymą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prasidėjus plataus masto invazijai į Rusijos Federaciją, Kyjivas sutiko sėsti su Rusija prie derybų stalo, su sąlyga, kad Rusijos kariuomenė atsitrauks prie vasario 24 d. linijų. Dabar šis pasiūlymas nebegalioja. Maskvai teks daug paaukoti, kad užbaigtų karinę avantiūrą.

Tokį pareiškimą „TAIP“ forume išsakė Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas. Jo žodžius publikavo „Europos Pravda“.

Reznikovas teigė, kad šiuo metu Ukraina diktuoja naujas sąlygas karo su Rusija pabaigimui – tai Rusijos kariuomenės išvedimas iš visų Ukrainos teritorijų, įskaitant Donbasą ir Krymą:

„Išduosiu paslaptį. Anksčiau rusams pasakėme: norėdami tęsti derybas ir susitarti, turite išvesti kariuomenę į tą padėtį, kokia buvo iki 2022 vasario 24 dienos. Tada tai buvo įmanoma. Tačiau dabar pasiektas taškas, nuo kurio sugrįžimo nėra“, – sakė Ukrainos ministras.

 

Jis pridūrė, kad šioje konflikto stadijoje Rusija turės pasitraukti iš visos Donbaso ir Krymo teritorijos, kad pasiektų taikos susitarimus su Kyjivu. Kitų variantų Ukrainos pusė nesvarsto. Jei Rusija nesutiks, Ukrainos ginkluotosios pajėgos imsis visiško savo teritorijų deokupavimo. Vakarų paramos dėka tai tapo įmanoma.

„Vasario 24-osios variantų neliko“, – pareiškė Reznikovas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(138)
(1)
(137)

Komentarai ()