Jei tai tiesa, situacija katastrofiška: skelbiama, kad Pietuose rusams įsakyta nesipriešinti, derėtis su ukrainiečiais ir atiduoti teritorijas  ()

Fronto linija pietuose pajudėjo 12 kilometrų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo rugsėjo 12 dienos fronto linija pietų Ukrainoje pažengė 12 kilometrų, išlaisvinta daugiau nei 500 kvadratinių kilometrų okupuotų Pietų Ukrainos teritorijų.

Tai papasakojo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generolas majoras Dmitrijus Marčenko.

Anot Marčenkos, sėkmingo Pietų operatyvinės vadovybės planavimo dėka Ukrainos kariuomenė išlaisvino 13 gyvenviečių okupuotuose pietuose.

„Per pastarąsias dvi savaites buvo sunaikinta daugiau nei 1800 Rusijos karių, numušti du lėktuvai ir du sraigtasparniai. Buvo sunaikinta daugiau nei 120 tankų, daugiau nei 130 artilerijos sistemų, daugiau nei 20 daugkartinių raketų paleidimo įrenginių. Dėl mūsų tarptautinių partnerių suteiktos modernios technikos Ukrainos ginkluotųjų pajėgų artilerijos smūgiai sugriovė tiltus, 150 Rusijos Federacijos vadaviečių, apie 70 bazių, kuriose saugoma amunicija“, – sakė jis.

Pasak jo, remiantis Vyriausiojo žvalgybos direktorato pranešimu, yra patvirtintų duomenų, kad Chersono kryptimi vadovaujantys Rusijos karininkai yra morališkai labai prislėgti.

„Kiek mums žinoma, jiems buvo įsakyta ne atidengti ugnį, o derėtis su Ukrainos kariškiais ir atiduoti okupuotas teritorijas“, – pridūrė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(212)
(5)
(207)

Komentarai ()

Susijusios žymos: