Tai ne šiaip manevras: atskleidė priežastį, kodėl rusai taip greitai pabėgo iš Charkivo  (3)

Ukrainos ginkluotosios pajėgos, sėkmingai vykdydamos puolimą, privertė užpuolikus bėgti iš Charkivo srities. Kartu Kremlius atsiribojo nuo situacijos, kuri vyksta Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokią nuomonę 24 kanalo eteryje išsakė karo stebėtojas Denisas Popovičius. Anot jo, Charkivo srityje žlugo Rusijos kariuomenės gynyba.

Kodėl rusai taip greitai pabėgo iš Charkivo srities?

Popovičius mano, kad tokį Rusijos kariuomenės bėgimo reiškinį galima paaiškinti moralinėmis ir psichologinėmis priežastimis.

„Okupantams iškilo klausimas, kam išvis išlaikyti šias žemes, jei Maskvos karinė-politinė vadovybė iš tikrųjų pasitraukė iš savo pareigų vykdymo?“ – sakė karo stebėtojas.

Jis pažymėjo, kad kol Rusijos frontas griuvo Charkivo srityje, Vladimiras Putinas turėjo daug kitų reikalų. Visų pirma, Rusijos diktatorius atidarė apžvalgos ratą Maskvoje.

Sprendimas pasitraukti buvo priimtas vietoje

„Rusai, likę praktiškai be lyderystės, galvojo, kokia prasmė lieti kraują? Tai viena iš tokio greito Rusijos kariuomenės traukimosi priežasčių“, – sakė Popovičius.

Karo apžvalgininkas pabrėžė, kad tuo pat metu Rusijos kariškiai Charkivo srityje iš Maskvos negavo jokių nurodymų. Sprendimą trauktis priėmė vietoje buvę vadai.

Kodėl Kremlius tyli?

Popovičius pažymėjo, kad Kremlius nekomentuoja dabartinės padėties Charkivo srityje. Nebent Rusijos gynybos ministerija bandė kaip nors nuslėpti savo karių sprukimą, sugalvodama pasaką apie „karių perkėlimą į Donbasą“.

 

Jis pridūrė, kad okupantai atsidūrė sunkioje padėtyje.

„Charkivo sritis rusams prarasta, Luhansko srityje vystosi puolimas. Taip pat kyla rimtas klausimas dėl ateities, kuri laukia Rusijos grupės Chersono regione ir pietuose apskritai“, – sakė Popovičius.

Karo apžvalgininkas užsiminė, kad Kremliaus tylėjimas kyla dėl to, kad Vladimiras Putinas ir jo aplinka dar nesuformavo savo pozicijos dėl to, kas vyksta Ukrainoje.

Ko tikėtis Ukrainos pietuose

Aukščiausiojo Rusijos ginkluotųjų pajėgų vado Vladimiro Putino neveikimas gali demoralizuoti ir kitus Rusijos dalinius Ukrainos teritorijoje. Tai ypač pasakytina apie tą Rusijos kariuomenės dalį, kuri iš tikrųjų buvo apsupta dešiniajame Chersono regiono krante.

 

„Mes nuolat apšaudom rusus su HIMARS'ais ir artilerija, šie sviediniai lyja jiems ant galvų. O trauktis už Dniepro neįmanoma, nes perėjos sunaikintos. Tokiomis sąlygomis įsibrovėliai Chersono srityje taip pat gali kelti klausimą: „Ką mes čia išvis veikiame?“ – sakė karo stebėtojas.

Popovičius mano, kad jei Ukrainos ginkluotosios pajėgos dar labiau slėgs įsibrovėlius Chersono ir Zaporižios regionuose, tai visai gali būti, kad jie paseks Charkivo dalinių pavyzdžiu ir taip pat paliks okupuotas teritorijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(152)
(1)
(151)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: