Solovjovas paskelbė pranešimą, kad Kremlius pradėjo taktinį branduolinį smūgį Charkive, po to skubiai pašalino pranešimą – kas vyksta?  ()

Okupantai smogė Charkivo šiluminei elektrinei ir vienu metu be elektros liko penki Ukrainos regionai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugsėjo 11 d. Rusijos propagandistas Vladimiras Solovjovas paskelbė pranešimą, kad Kremlius pradėjo taktinį branduolinį smūgį Charkivo sričiai. Tačiau po kurio laiko, kai tapo žinoma, kad šios raketos praskriejo šiluminės elektrinės teritorijoje, propagandistas greitai ištrynė savo įrašą, informuoja „Ukraina 365“.

Solovjovas vaizdo įraše galingą švytėjimą supainiojo su „branduoliniu sprogimu“.

Tačiau iš tikrųjų okupantai smogė itin svarbiam infrastruktūros objektui – šiluminei elektrinei. Charkivas, Poltava, Dnepropetrovskas, Sumai ir iš dalies Ukrainos Donecko sritys liko be elektros, kau kurios vietovės – be vandens.

Šiluminėje elektrinėje kilo stiprus gaisras. Gesindami gaisrą Charkivo srities gaisrininkai aptiko vieno iš elektrinės darbuotojų kūną. Tą dieną budėjo tik du žmonės.

Tuo pat metu JAV generolas Benas Hodgesas mano, kad mažai tikėtina, jog Putinas įsakys panaudoti branduolinį ginklą prieš Ukrainą. Jis abejoja, ar Putinui užteks drąsos paspausti „raudoną mygtuką“, nes tokie veiksmai yra panašūs į savižudybę.

 

Hodgesas priminė, kad Vašingtonas po to netylės, nes Jungtinės Amerikos valstijos yra akylai stebimos Kinijoje, Irane ir Šiaurės Korėjoje. Šios šalys domisi, kaip Vašingtonas reaguos į tokius Rusijos Federacijos veiksmus. Jei JAV tylės, šios šalys ateityje gali panaudoti branduolinius ginklus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(4)
(38)

Komentarai ()