Maksva liko be gynybos nuo NATO: sunaikintos elitinės Rusijos pajėgos, skirtos Maskvos gynybai  (2)

JK gynybos ministerijos pranešime teigiama, kad sėkmingas Ukrainos kontrpuolimas iš Charkivo srities išmušė elitinį Rusijos padalinį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kasdien atnaujintoje žvalgybos informacijoje apie Rusijos prezidento Vladimiro Putino karą Ukrainoje JK gynybos ministerija nurodė, kad Rusijos gebėjimas atremti Šiaurės Atlanto sutarties organizaciją (NATO) greičiausiai labai susilpnėjo dėl aukų, kurias ji patyrė Charkivo srityje.

„Per pastarąją savaitę iš Charkivo srities išvestų Rusijos pajėgų elementai buvo iš 1-osios gvardijos tankų armijos (1 GTA), kuri yra pavaldi Vakarų karinei apygardai (WEMD), – sakoma antradienį paskelbtame tviteryje.

JK gynybos ministerija pažymėjo, kad 1 GTA patyrė didelių nuostolių pradinėje Putino invazijos fazėje, prasidėjusioje vasario 24 d., ir nebuvo visiškai atkurta iki Ukrainos kontrpuolimo Charkive.

„1 GTA buvo viena iš prestižiškiausių Rusijos armijų, skirta Maskvos gynybai ir buvo skirta vadovauti kontratakoms karo su NATO atveju“, – rašoma ministerijos pranešime.

 

„Smarkiai pablogėjus 1 GTA ir kitoms WEMD formuotėms, Rusijos konvencinės pajėgos, sukurtos atremti NATO, yra labai susilpnintos. Tikėtina, kad Rusijai prireiks daugybės metų, kol atkurs šį pajėgumą“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(96)
(2)
(94)

Komentarai (2)