[Žinios trumpai] Azerbaidžanas sparčiai užima Rusijos vietą - tai rimtas smūgis į nugarą (Video)  ()

Jau žinoma Baltųjų rūmų reakcija į V. Putino grasinimą sustabdyti naftos pardavimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kol V. Putinas blefuoja, Azerbaidžanas aktyviai užkariauja naftos ir dujų rinką Europoje. Kremlius grasina smarkiai sumažinti savo „juodojo aukso" pasiūlą, reaguodamas į JAV ketinimą įvesti „kainų lubų" mechanizmą naftai.

Joe Bideno administracija mano, kad tai dar vienas Kremliaus mėgstamo šantažo metodas, o diktatorius Vladimiras Putinas tiesiog blefuoja.

Apie tai rašo „The Washington Post". Baltiesiems rūmams artimi anoniminiai šaltiniai teigia, kad tokie veiksmai būtų smūgis pačiai Maskvai. Rusijos valdžia tiesiog neturės iš ko finansuoti vyriausybės išlaidų, įskaitant karą prieš Ukrainą.

Tuo tarpu kol Rusijos Federacija yra „sugriuvusi“ dėl grasinimų nutraukti energijos tiekimą Europai, jos vietą rinkoje užima Azerbaidžanas. Baku aktyviai plėtoja žaliavų eksportą į Europos šalis. Taigi Azerbaidžano Energetikos ministerija po šių metų 8 mėnesių rezultatų paskelbė apie dujų ir naftos eksporto padidėjimą.

Kaip socialiniame tinkle „Twitter“ rašė departamento vadovas Parvizas Shahbazovas, dujų eksportas išaugo 23% ir sudarė 7,3 mlrd. kubinių metrų dujų. Pirkėjai buvo Turkija ir Gruzija. Išaugo ir Azerbaidžano naftos eksporto apimtys. Palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, naftos pardavimas padidėjo 9,7%.

 

Rusijos monopolistas „Gazprom“ paskelbė vaizdo įrašą, kuriame ES baugina „šalta žiema“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(66)
(1)
(65)

Komentarai ()