[Žinios trumpai] „Šokas praeina“: Ždanovas atskleidė, kas iš tikrųjų užpuolė rusus prie Charkivo ir kas bus toliau - „jei tik bus tokia banga, aleliuja“  ()

Rusai greičiausiai bandys pradėti kontrataką, reaguodami į sėkmingus Ukrainos ginkluotųjų pajėgų prasiveržimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kontrpuolimas Charkivo srityje artimiausiu metu sulėtės, o kažkuriuo metu išvis sustos. Tai neišvengiama, sako karo ekspertas Olegas Ždanovas.

Anot jo, kariuomenė negali nuolat pulti, todėl greitas ukrainiečių veržimasis Rytuose ir Pietuose sustos. Visuomenė turi būti tam pasiruošusi. Ždanovas pabrėžia, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos jau padarė didelį darbą plėtodamos užnugarį. Dabar reikia įsitvirtinti deokupuotoje teritorijoje ir organizuoti gynybą, nes Rusijos Federacija tikrai stengsis atsakyti į gėdingą pralaimėjimą.

„Rusija pamažu pradeda atsigauti po sukrėtimo. Dabar matome bandymus burti karius ir bandyti pradėti kontrataką. Nesvarbu, ar jie gali, ar ne, turime tam pasiruošti“, - sakė Ždanovas.

Anot jo, tai Ukrainos rezervinės pajėgos pradėjo puolimą. Dabar puolamosios pajėgos turi būti atitrauktos ir pergrupuotos, traukiant pagrindines kovai parengtas pajėgas į naują fronto liniją.

 

Yra tikimybė, kad rotacija padės išlaikyti puolimo bangą nesukuriant silpno užnugario.

„Jei turėsime tokią bangą - Aleliuja, eisime toliau. Jei tokios bangos nebus - mums reikia pauzės, kad galėtume persigrupuoti. Manau, kad greičiausiai bus operacijų pergrupavimo pauzė. Jau iš tikrųjų išvalėme didžiąją dalį Charkivo regiono. Noriu pasakyti, kad šiandien mūsų pasiekta sėkmė yra įspūdinga. Tai labai įspūdinga“, – sakė Ždanovas.

(162)
(4)
(158)

Komentarai ()

Susijusios žymos: