[Žinios trumpai] Legendinis ukrainiečių traktoristas skundžiasi, kad jam neleidžia pasilikti rusiškų tankų sau (Video)  ()

Žemės ūkio technika Ukrainoje irgi prisideda prie šalies gynybos. Rusijos karių paliktą techniką reikia kuo skubiai perduoti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms, kad ji būtų paruošta ir sugrąžintą į frontą, bet jau kitoje jo pusėje. Tam dažnai patogu naudoti galingus traktorius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įprastai karinę techniką tempia specialiai tam sukurtos mašinos. Bet kai technikos daug, tenka pasitelkti ir civilines priemones. Apie tokius vaizdus iš Ukrainos jau sklando legendos - kur dabar pasirodys „Traktorių divizija“?

O ji pasirodys Charkive, kur strimgalviais bėgantys rusų kariai paliko labai daug technikos. Tik ne visiems traktoristams patinka tai, kad tuos tankus ir kitas šarvuotas mašinas tenka atiduoti Ukrainos kariams.

„Jie išvyko kolonomis, palikdami labai daug technikos. Apie 80 tankų. Užvedžiau vieną iš tankų - nors ir nesu aštriausio proto, mechaninė mašina yra mechaninė mašina. Maždaug tas pats. Buvo aplūžęs, nors niekada nešaudė, bet geras. Buvo dar du T-80, bet, gaila, jie neveikė“, apie paliktą rusų laužą pasakojo traktoristas.

 

„Norėjau pasiimti vieną sau, bet 93-ioji brigada viską atėmė“, skundėsi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų padėjėjas. 

Iš tikrųjų, net ir neveikiantis tankas yra labai vertingas. Tai - atsarginių detalių šaltinis tarnaujančiai technikai. Tačiau paprasti žmonės tikriausiai visai norėtų ir atlygio už metalo laužą - vienas tankas sveria daugiau nei 30 lengvųjų automobilių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(69)
(0)
(69)

Komentarai ()