„Turime priežasčių nerimauti“, - jei Rusija dabar smogs, Ukraina atsidurs rimtoje bėdoje  (4)

RF ginkluotosios pajėgos gali pradėti panašų kontrpuolimą netoli Charkivo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas perspėjo, kad Ukraina turės ginti deokupuotas teritorijas nuo galimo Rusijos kontrpuolimo, praneša „Financial Times“.

„Kontrpuolimo metu išlaisvinamos teritorijos, o po to reikia jas kontroliuoti ir būti pasiruošus jas ginti. Žinoma, mes turime priežasčių nerimauti, šis karas verčia mus nerimauti daugelį metų“, – interviu Vakarų leidiniui sakė Gynybos ministerijos vadovas.

Reznikovas Ukrainos žaibišką puolimą palygino su sniego gniūžte, riedančia nuo kalno. Pasak karo ekspertų iš Karo studijų instituto, tai iki šiol didžiausias Rusijos karių pralaimėjimas nuo tada, kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas vasario 24 d. pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą.

 

Ukrainos kariai pavargę po šešias dienas trukusio puolimo, tačiau moralė išlieka aukšta, o tai yra ženklas, kad Rusija gali būti nugalėta, sakė Reznikovas.

Reznikovas perspėjo, kad po to, kai pernelyg išstumti Rusijos kariai gaus pastiprinimą, jie galės pradėti kontrpuolimą. Be to, naujos Rusijos kariuomenės pajėgos galės apsupti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas, jei pažengs per toli.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(61)
(4)
(57)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: