[Žinios trumpai] „Vienas šaudo, bet nevažiuoja, kitas - atvirkščiai“: į nelaisvę paimtas okupantas rėžė visą tiesą apie „antrąją pasaulio kariuomenę“  ()

Rusijos karo belaisvis prisipažino, kad rugsėjo 2-ąją išvyko pulti Mykolajivo tanku, kuris nešaudo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos „YouTube“ asmenybė ir pilietinis aktyvistas Volodymyras Zolkinas publikavo dar vieną interviu su Rusijos karo belaisviu. Šį kartą jis sužinojo dar vieną gėdingą tiesą apie „antrąją pasaulio armiją“. Nelaisvėje esantis okupantas Jurijus Kornilovas, atsakydamas į žurnalisto klausimus, pripažino, kad situacija su Rusijos tankais, švelniai tariant, šlubuoja. Visą interviu galite žiūrėti Volodymyro Zolkino „YouTube“ kanale.

Rusų karys papasakojo, kad susiklosčius situacijai, kai jam teko imtis gynybos viename kaime Mykolajivo srityje, jis tiesiog norėjo bėgti, kad išgelbėtų įgulą. „Kodėl nesigynėte?“, paklausė Zolkinas. „Nes mūsų tankas nešaudo“ – netikėtą tiesą išdavė karo belaisvis.

„Kam naudoti tankus, kurie nešaudo?“, nustebo žurnalistas. „Buvo toks įsakymas“, – atsakė karo belaisvis.

 

Karys paaiškino, kad jo tanke neveikia automatinio užtaisymo sistema, todėl jis iš esmės negali šaudyti. Tačiau pokalbio metu paaiškėjo dar vienas stulbinantis faktas. Pasirodo, kiti tankai šaudė, bet negalėjo važiuoti ir tiesiog stovėjo vietoje.

„Ar teisingai suprantu: vieni tankai šaudo, bet nejuda, o kiti važiuoja, bet nešaudo?“, paklausė žurnalistas.  „Taip išeina“, – patvirtino karo belaisvis.

(54)
(1)
(53)

Komentarai ()