[Žinios trumpai] Tai tiesiog neįtikėtinas Ukrainos manevras - kaip vos per 5 dienas ukrainiečiai sudaužė net 12 rusų bataliono taktinių grupių?  ()

Karo ekspertas Jurijus Fiodorovo teigimu, per kontrataką Charkivo fronte Ukraina gerokai papildė savo mainų fondą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jurijus Fiodorovas pakomentavo sėkmingą Ukrainos kontrpuolimą Charkivo srityje ir paaiškino, kodėl Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyko išvyti priešą vos per kelias dienas.

„Paprasčiausias ir niūriausias to, kas nutiko Charkivo regione, aprašymas vadinamas terminu „kaskadinė fronto griūtis“, – sako ekspertas.

Anot jo, Ukrainos ginkluotosios pajėgos pademonstravo kūrybišką požiūrį tiek planuodamos operaciją, tiek ją įgyvendindamos. „Jei pažvelgsite į jėgų santykį, tai Rusijos Federacijos pusėje buvo iki 12 bataliono taktinių grupių. Tai, kad jos buvo sumuštos per 5 dienas, rodo naują karinę taktiką“, – aiškino Fiodorovas.

Jis pridūrė, kad visi mūšio žemėlapiai rodo, kad Ukrainos kariuomenė juda link sienos su Rusijos Federacija. Taip atsitiko dėl to, kad Ukraina sugebėjo sutelkti karius reikiamu laiku ir tinkamoje vietoje. Anot jo, intelektas čia atliko vieną iš lemiamų vaidmenų. Ir Rusijos Federacija šią akimirką pražiopsojo.

 

Be to, per kontrataką Ukrainos ginkluotosios pajėgos pademonstravo pėstininkų, artilerijos ir aviacijos sąveiką, sako karybos ekspertas. Taip pat pavyko greitą puolimo tempą, dėl kurio priešas neturi laiko susitelkti ir tinkamai reaguoti į puolimą.

(38)
(0)
(38)

Komentarai ()

Susijusios žymos: