[Žinios trumpai] Ukraina iškovojo įspūdingą pergalę Donbase ir tiesiog sudaužė Kremliaus legendą: ką dabar darys Maskva?  ()

Rugsėjo 12 dieną Ukrainos gynėjai išlaisvino Sviatohirsko miestą Donecko srityje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujausia Rusijos Federacijos gynybos ministerijos legenda apie „organizuotą Rusijos kariuomenės pergrupavimą“ iš Charkivo srities į vadinamąją „DLR“ sudužo. Ukrainos ginkluotosios pajėgos vakar įžengė į Sviatohirską Donecko srityje. Rusijos režimas savo vidinei auditorijai pralaimėjimą Charkive aiškino kaip atsitraukimą ir susikoncentravimą ties Donbasu, tačiau pralaimėjimai patiriami ir ten.

Ukrainos kariai parodė iškėlė Ukrainos vėliavą ant Sviatohirsko administracijos pastato. Ukrainos gynėjai pasidarė ir nuotraukų išlaisvintame mieste, kuriame prieš karą gyveno kiek daugiau nei keturi tūkstančiai žmonių.

Generalinis štabas informacijos apie Sviatohirsko deokupaciją kol kas nepatvirtino. Po šios Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pergalės Rusijos gynybos ministerijai teks skubiai ieškoti naujos pateisinimo savo karių pabėgimui iš Charkivo srities. Planuojamo pergrupavimo versiją, tariamai siekiant apsaugoti Donbaso pseudorespublikas, Ukrainos ginkluotosios pajėgos jau paneigė.

(119)
(2)
(117)

Komentarai ()

Susijusios žymos: