[Žinios trumpai] „Nušalinkite Putiną, išvarykite generolus“: po sutriuškinimo prie Chersono rusams prasidėjo masinė psichozė  ()

Ukrainos politikas Serhijus Sternenko teigia, kad gėdingo Rusijos kariuomenės pralaimėjimo Charkivo srityje Rusijoje prasidėjo masinė psichozė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos visuomenės ir politikos veikėjas, buvęs Odesos „Dešiniojo sektoriaus“ vadovas, aktyvus Euromaidano dalyvis Serhijus Sternenko analizavo Rusijos visuomenės psichologinę būklę po Rusijos ginkluotųjų pajėgų pralaimėjimo Charkivo srityje. Pasirodo, rusai pradėjo panikuoti ir rašyti nervingus komentarus propagandistams. Tokius kaip „Gynybos ministeriją reikia nugriauti, visus generolus išvaryti, Putiną pašalinti iš valdžios“. Propagandistai patys tai citavo visoje Rusijoje.

Rusijos karinė vadovybė bando įtikinti gyventojus, kad nieko baisaus nevyksta. „Tik pagalvokite, žuvo daug rusų kareivių, jie prarado didžiulį kiekį technikos arba tiesiog atidavė ją Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms, paliko daug amunicijos, vis dar yra daug kalinių, bet tai tikrai nėra priežastis panikuoti“, – su ironija kalbėjo Sternenko.

Rusijos karinė vadovybė savo pralaimėjimą vadina persigrupavimu, tačiau Putino reakcija į jo karių pralaimėjimą Charkivo srityje yra visiška tyla. Jis to visiškai nekomentuoja. Gal užimtas - neseniai Maskvoje jis atidarė apžvalgos ratą, kuris sugedo tą pačią dieną. Šoigu taip pat tyli. „Paskutinis jo pareiškimas buvo maždaug prieš savaitę, kad Rusijos kariuomenė dalyvauja armijos žaidimuose ir pasiekia naujų pasaulio rekordų, bet, kaip matote, praktiškai tai jiems nepadeda“, – pabrėžė Serhijus Sternenko. „Tiesą sakant, su Putinu ir Šoigu viskas aišku: jie tiesiog nesirūpina patrankų mėsa, kurią siunčia mirti į Ukrainos teritoriją“.

(87)
(2)
(85)

Komentarai ()