[Žinios trumpai] Ar NATO gali perimti Rusijos branduolinius ginklus?  ()

Visiškai, ir mes netgi numušėme ICBM (Tarpžemyninė balistinė raketa), kurios yra greičiausiai ir aukščiausiai skraidančios, teigia Richardas Mc, profesorius (1994 – iki šiol) ir išėjęs į pensiją kariškis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV turi visapusišką raketinį skydą, kuris yra daugiasluoksnis, jo išorinė dalis yra „Aegis“ balistinių raketų gynybos sistema. Šiai sistemai būdingas gebėjimas numušti ICBM jų pradinėje skrydžio fazėje, t. y. prieš išleidžiant kelias kovines galvutes, bet tikimybė yra maža. Parengta  apie 8000 pabūklų, daugiausia ant naikintuvų ir kreiserių, kurie nebūtinai gali būti naudojami JAV gynybai.

Po to yra armijos antžeminė vidurio gynyba, kuri išlaikė testus 2017 m. bet jos yra dislokuota nedaug.

Tada pateksite į „Teatro gynybą“, kuri apsaugo teritoriją 200 mylių ar mažesniu spinduliu, naudojant THAAD (antibalistinės gynybos sistema, skirta numušti trumpo, vidutinio ir vidutinio nuotolio balistines raketas), NASAMS (vidutinio nuotolio priešlėktuvinės gynybos sistema), „Patriot“ (ilgų distancijų žemė-oras tipo raketa) ir „Geležinį kupolą“.

„Patriot“ įrenginys dabar turi iki 16 paleidžiamų raketų, o „Wikipedia“ teigia, kad mes turime 1 100 tokių įrengimų. Taip pat laivuose ir lėktuvuose yra dislokuoti elektroniniai atakos moduliai. Jie negali paveikti balistinių raketų ar MIRV, bet tikriausiai gali numušti valdomas hipergarsines raketas. Taip pat kuriami kiti ginklai.

 

Europoje taip pat dislokuota NATO priešraketinė gynyba, bet ji šiek tiek miglota. JAV atsiuntė kai kuriuos naikintuvus ir sumontavo dvi antžemines „Aegis“ sistemas. Kiekviena šalis taip pat turi savo sistemą (arba ne). JK, Prancūzija ir Italija naudoja laivinę raketinę gynybą (PAAMS), o Prancūzija ir Italija taip pat turi panašią antžeminę sistemą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(46)
(1)
(45)

Komentarai ()