[Žinios trumpai] Mokslininkai įvertino, kaip Žemę paveiktų branduolinis karas: viena kombinacija būtų totaliai katastrofiška  ()

Pasak ekspertų, pagal blogiausią scenarijų žuvusiųjų skaičius būtų bendras JAV, Europos, Rusijos Federacijos ir jų sąjungininkų gyventojų skaičius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkai iš Minesotos aplinkos instituto (JAV) ir jų kolegos teigė, kad net kelių branduolinių bombų sprogimai gali labai pabloginti pasėlių derlių beveik visose šalyse ir sukelti masinį badą, rašo žurnalas „Nature Food“.

Pasak ekspertų, jei į atmosferą patenkančių suodžių kiekis viršys 5 teragramus (Tg), Saulės šviesa nepasieks Žemės.

Remiantis skaičiavimais, dėl branduolinio karo tarp Indijos ir Pakistano į stratosferą gali patekti nuo 5 iki 47 Tg suodžių. Gali mirti iki dviejų milijardų žmonių.

Dar labiau pražūtingas būtų branduolinis konfliktas tarp JAV ir Rusijos, nes suodžių emisija gali siekti 150 Tg. Tai gali sukelti branduolinę žiemą. Tokiu atveju mirs apie penki milijardai žmonių.

Atkreipkite dėmesį, kad branduolinės bombos sprogimas išskiria daug energijos. Jis viską išgarina tam tikru spinduliu. Viskas priklauso nuo bombos galios. Didelis kiekis suodžių pakyla į orą, užteršdamas orą. Maistiniams augalams augti ir brandinti derliui reikia saulės šviesos. Tačiau dėl saulės, užtemdytos suodžiais, jie negalės gauti būtino šviesos kiekio.

 

Be to, straipsnyje rašoma, kad įvyks visuotinis atšalimas. Vidutinė temperatūra planetoje sumažės 14,8 laipsnio pagal Celsijų. Ekspertai teigė, kad pagal blogiausią scenarijų žuvusiųjų skaičius būtų bendras JAV, Europos, Rusijos Federacijos ir jų sąjungininkų gyventojų skaičius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(7)
(0)

Komentarai ()