[Žinios trumpai] Rusė tapo tikra Ukrainos didvyre: ukrainiečiai aprauda žuvusią išskirtinę karę (video)  ()

Kovinės misijos metu žuvo ukrainietiškos ateities simbolis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugsėjo pradžioje, prasidėjus Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimui Charkivo ir Chersono regionuose, ukrainiečiai džiaugėsi kiekviena atkovota gyvenviete. Tai tikrai džiugūs įvykiai, o ypač - išvaduotų teritorijų gyventojams.

Neturėtume pamiršti, kokią kainą ukrainiečiai sumoka už tokius pasiekimus. „Karaliaus Daniilo“ vardu pavadintos Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 24-osios mechanizuotos brigados karė Olga Simonova žuvo kare su rusų įsibrovėliais.

Olga į Ukrainą atvyko iš Čeliabinsko miesto 2014 m. Dar būdama Rusijos Federacijos pilietė ji prisijungė prie savanorių paramedikų būrio, skirto atremti Rusijos ginkluotą agresiją. Vėliau, 2016 m., ji pasirašė trejų metų sutartį su Ukrainos ginkluotosiomis pajėgomis kaip kitos valstybės pilietė. Gavo seržanto laipsnį.

 

2017 metais Olga Simonova tapo pirmąja Ukrainos ginkluotųjų pajėgų užsienio kare pagal sutartį, kuri tarnaudama Rytuose gavo Ukrainos pilietybę.

 

Ji žuvo rugsėjo 13 d., būdama 34 metų. Žuvo, vykdydama kovinę misiją netoli Soledaro miesto, Donecko srityje, užmynusi sprogstamąjį įtaisą.

„Man ji buvo ukrainietiškos ateities simbolis. Iš visos širdies priimtas ukrainietiškumas. Simbolis to, kad tikru  ukrainiečiu tampama, o negimstama. Olga Simonova gimė tolimame Čeliabinsko rusų mieste, o mirė ukrainietiiškame lauke, tegul angelai siuvinėtais marškiniais neša į dangų jos drąsią ir tyrą sielą“, – sakoma visuomenės aktyvisto Genadijaus Druzenko pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(129)
(5)
(124)

Komentarai ()

Susijusios žymos: