[Žinios trumpai] Kraupus radinys prie Iziumo – „Rusija visur palieka mirtį“, teigia Zelenskis (Foto)  ()

Ukrainos valdžia teigia aptikusi masines laidojimo vietas netoli Iziumo – miesto šalies šiaurės rytuose, kurį Ukraina atkovojo vykdydama žaibišką atsakomąjį puolimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugiau informacijos – aiškios, patikrinamos informacijos – turėtume gauti rytoj“.

„Associated Press“ žurnalistai ketvirtadienį pamatė šią vietą miške už Iziumo. Tarp medžių buvo šimtai kapų su paprastais mediniais kryžiais, dauguma jų pažymėti tik skaičiais. Ant didesnio kapo buvo žymeklis, kuriame teigiama, kad jame yra 17 Ukrainos karių kūnai.

Tyrėjai metalo detektoriais skenavo vietą, ar nėra paslėptų sprogmenų.

Olegas Kotenko, Ukrainos ministerijos pareigūnas, kuriam pavesta reintegruoti okupuotas teritorijas, sakė, kad Rusijos karių socialinėje žiniasklaidoje paskelbtuose vaizdo įrašuose matyti, kad kape greičiausiai yra daugiau nei 17 kūnų.

 

„Mes jų dar neskaičiavome, bet manau, kad yra daugiau nei 25 ar net 30“, - sakė jis.

Iziumo gyventojas Sergejus Gorodko sakė, kad tarp šimtų palaidotųjų atskiruose kapuose yra dešimtys suaugusiųjų ir vaikų, žuvusių per Rusijos aviacijos smūgį daugiabučiui.

Jis sakė, kad kai kuriuos iš jų ištraukė iš griuvėsių „savo rankomis“.

„Buča, Mariupolis, dabar, deja, Iziumas. Rusija mirtį palieka visur. Ir už tai turi atsakyti. Pasaulis turi patraukti Rusiją prie tikros atsakomybės už šį karą“, – sakė jis.

 

Ukrainos policijos rytiniame Charkivo regione vyresnysis tyrėjas Sergejus Bolvinovas britų televizijos transliuotojui „Sky News“ sakė, kad prie Iziumo buvo aptikta duobė, kurioje buvo daugiau nei 440 kūnų. Jis apibūdino kapą kaip „vieną didžiausių palaidojimų bet kuriame išlaisvintame mieste“.

Dalis duobėje palaidotų žmonių buvo nušauti. Kiti žuvo nuo artilerijos ugnies, minų ar oro antskrydžių. Daugelis kūnų dar neatpažinti, sakė Bolvinovas.

Vidaus reikalų viceministras Jevhenas Eninas ketvirtadienio vakarą sakė, kad kiti įrodymai, rasti po to, kai Kijevas veržėsi į Charkivo sritį, apima daugybę „kankinimų kamerų“, kuriose Ukrainos piliečiai ir užsieniečiai buvo laikomi „visiškai nežmoniškomis sąlygomis“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(0)
(10)

Komentarai ()