LG skelbia apie 6G technologiją – net 2,5 karto pagerintas rekordas: panaudojo kelias technologines gudrybes  ()

Dėl naujos įrangos inžinieriams pavyko užmegzti ryšį 320 m atstumu, nors mobiliajam tinklui pakanka tik 250 m.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pietų Korėjos kompanija LG pasiekė duomenų perdavimo šeštosios kartos (6G) tinkle rekordą. Spaudos tarnyba apie tai paskelbė oficialioje svetainėje.

LG galėjo perduoti ir priimti belaidžius duomenis lauke terahercų (THz) dažnių diapazone nuo 155 iki 175 GHz „Fraunhofer Heinrich Hertz“ institute Berlyne, Vokietijos sostinėje. Bendrovės specialistų teigimu, tokio atstumo pakanka 6G ryšiams miestuose ir už jų ribų, kur bazinės stoties aprėptis dažniausiai siekia apie 250 metrų. Tai reikšmingas šuolis nuo 2021 m., kai LG galėjo perduoti duomenis iki 100 metrų atstumu.

6G technologija naudoja itin plačiajuosčius dažnius ir turi gana mažą diapazoną, taip pat gali prarasti galią perdavimo ir priėmimo metu. LG ir „Fraunhofer Heinrich Hertz“ instituto darbuotojai siųstuvui ir imtuvui sukūrė specialius stiprintuvus, kurie pagerino signalo kokybę.

Per naujausią demonstracinę versiją inžinieriai panaudojo kelių kanalų stiprintuvą, kuris  yra apie 29 dBm, 5 dBm galingesnis nei pernai. Jie taip pat sumažino imtuvo triukšmą, kad gautas signalas būtų grynas. Abi technologijos buvo sujungtos į modulį, kurį ateityje bus galima įdiegti kaip integralinį grandyną ir pateikti komercinei rinkai.

„Sėkmingai įgyvendinus naujausią demonstraciją, esame vienu žingsniu arčiau 1 terabito per sekundę 6G spartos tiek patalpoje, tiek lauke“, – komentavo Dr. Kim Byung Hun, vyriausiasis technologijų pareigūnas ir LG Electronics vykdomasis viceprezidentas. „Tikimės, kad 6G ateityje bus pagrindinė verslo plėtros ir vartotojų patirties varomoji jėga.

 

Kaip tikisi LG, 6G tinklo standartai bus pradėti svarstyti 2025 m., o 2029 metais ši technologija pateks į pasaulinę rinką. Palyginti su 5G, naujoji karta leis duomenis perduoti daug greičiau, užtikrinant didesnį patikimumą ir mažesnę delsą. Toks greitis leis įdiegti pažangesnes technologijas, tokias kaip tikroviškos hologramos ar daiktų internetas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(11)
(1)
(10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: