Lietuvoje ypatingas gyventojų susidomėjimas elektros energijos kaupikliais – paramos lėšos iššluotos per dieną

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

gytis13 2022-09-24 20:18
Na va, masalas užmestas, o po kurio laiko akumuliatoriai taps privalomi tik valstybė nieko nekompensuos, statai elektrinę statyk ir akumuliatorių. Pasimatys reali saulės energetikos kaina ir kažkas panašaus į namo energetinę nepriklausomybę.Bent naktį sava elektra bus. Net ir man kilo noras dalyvauti šiam reikale, aišku pavėlavau.
P69 2022-09-25 14:06
Aš ir manau, kad tai labai geras dalykas. Saulės kolektoriai ir akumuliatoriai beveik kiekviename name, įmonių pastatuose, vėjo jėgainių pristatyti normaliai ir kiekvienam mieste turėt turėt dar dideles akumuliatorių talpyklas. Būtume nepriklausomi dėl elektros. Viešąjį trans. ant elektros visą paleist. Aišku čia tik pasvajojimai.
sigun 2022-09-25 21:54
Kodėl taip niūriai? Man panašu ne į masalą, o į evoliuciją. Metų pradžioje skaičiau Huawei prognozes energetikai. 2 iš jų: 1) "smart"grid diegimas tiek gamybai, tiek naudojimui. 2) virtualios elektrinės. Dėl smart grid viskas aišku. O dėl virtualių elektrinių buvau skeptiškas. Bet vasaros pabaigoje išgirdau, kad JAV "Tesla wall" baterijų turėtojams Tesla siūlo tapti jų virtualiomis elektrinėmis. Pasirašiusių nuomonė teigiama, nes ir patiems elektros pakako ir dar pinigų papildomai uždirba. Tad akumuliatoriai gaminančiam vartotojui nebūtinai masalas, o atsiperkanti investicija. Beje, aš kompensacijai taip pat nespėjau...
radioaktyvas 2022-09-26 00:23
Perskaičiau ir apsižaliavau tik tokių akumų reikia taip pat neturintiems saulės elektrinių, Jei kas turi laisva palėpe gali pasistatyti akuma ir supirkinėti elektrą kainuojančia žemiau vidurkio, o pardavinėti pikiniu laikotarpiu ne žemesniu nustatytu tarifu jei netyčiom taptų tarifas žemesnis nustatytu laikotarpiu skirtumą subsidijuotų. Aišku didėjant akumų skaičiui galiausiai taip ir atsitiktų.
immortallt 2022-09-26 07:15
Kolektoriai elektros negamina. Niekada nebus akumuliatoriai privalomi, nes jų tinkle per 15 metų bus net perteklius be prievartos. radioaktyvas, reikia didelio kainų skirtumo, jei be paramos, kad būtų komerciškai naudinga. Kitas dalykas, kaip buitinis negali pirkti/parduoti elektros, o ir šiaip dar tokia tvarka tik turėtų metodiką būt baiginėjama ruošti. Tada įstatymų parengimas ir priėmimas, tada tinklo paruošimas (reikia išmanių skaitiklių). O dalyvauti tiesiogiai Nordpool brangu, ir laikui imlu. Turi pateikti kainų pasiūlymus, kiekius, taip pat atsiskaityti turi per 24 valandas bei pateikti užstatą didelį. Berods minimum 10k€, bet ne mažiau nei dienos apyvarta.
HardAxe 2022-09-26 10:46
Švedijoj gali pasirinkti valandinį tarifą. Pvz šiandien 7-10val elektra kainuoja ~3.5sek, o po 15val nedaugiau 0.6sek. Kai gali rinktis kada pasikrauti baterijas ir kada atiduoti į tinklą - baterijos tampa visai protingas sprendimas.