Generolas Zalužnas skelbia baugų perspėjimą: „Ukrainos pergalė nebus galutinė - ji tik suteiks galimybę atsikvėpti ir pasiruošti kitam karui“  (5)

Ruošdamasis sunkiai žiemai, Zalužnas ruošiasi ilgam ir kruvinam mūšiui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Valerijus Zalužnas pateko ant žurnalo „Time“ viršelio.

Leidinyje daug medžiagos, kuri skirta Ukrainos vadui:

„Zalužnas vaidina svarbų vaidmenį kare. Jis yra ta Ukrainos vadovybės dalis, kuri savo  šalies kariuomenę iš gremėzdiško sovietinio modelio pavertė modernia kovos jėga. Užgrūdintas ilgus metus trukusios kovos su Rusija rytų fronte, jis yra vienas iš naujos kartos Ukrainos lyderių“.

Zalužno vadovybė leido Ukrainos kariuomenei prisitaikyti prie veiksmų prieš Rusijos Federaciją, rašo „Time“: „dabar ši iniciatyva padarė esminį posūkį Ukrainos naudai“.

Ukrainos veiksmai įvardijami kaip „gudrus žaidimas“, kai vietoj paskelbto puolimo pietuose kariai pradėjo puolimą šiaurės rytuose ir netikėtai užklupo Rusijos Federaciją.

Tai patvirtino ukrainiečių argumentus, kad bendradarbiavimas su žvalgyba ir milijardų dolerių vertės ginklų bei įrangos tiekimas Vakarų sąjungininkams duos rezultatų mūšio lauke.

Zalužnas, skirtingai nei Zelenskis, nebuvo skeptiškai nusiteikęs dėl artėjančios Rusijos invazijos, vasario pradžioje buvo surengtos plataus masto pratybos, tačiau strategijos detales Zalužnas laikė paslaptyje:

 

„Mums reikėjo, kad priešas manytų, jog visi esame dislokuoti savo įprastose bazėse, rūkome žolę, žiūrime televizorių ir skelbiame žinutes „Facebook“.

Karo pradžioje, anot jo, tikslas buvo apginti Kyjivą, leisti priešui įsiveržti gilyn į teritoriją ir sunaikinti užnugarį bei tiekimo linijas.

Zalužnas atsisakė amerikiečių kolegų pasiūlymų evakuotis, sakydamas, kad jam karas prasidėjo 2014 m. Ruošdamasis sunkiai žiemai, Zalužnas ruošiasi ilgam ir kruvinam mūšiui:

„Žinodamas tai, ką žinau apie rusus iš pirmų lūpų, mūsų pergalė nebus galutinė. Mūsų pergalė suteiks galimybę atsikvėpti ir pasiruošti kitam karui“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(208)
(5)
(203)

Komentarai (5)