[Žinios trumpai] Prie „Nord Stream“ sprogimo vietos pastebėti Rusijos karo laivai – prisidėjo prie diversijos?  ()

Tiek Danija, tiek Švedija atlieka tyrimą, tačiau įvykio vieta dar turi būti ištirta, o detalės, kas tiksliai sukėlė sprogimus, tebėra neaiškios.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-29 [Žinios trumpai] Prie „Nord Stream“ sprogimo vietos pastebėti Rusijos karo laivai – prisidėjo prie diversijos?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos saugumo pareigūnai pirmadienį ir antradienį pastebėjo Rusijos karinio jūrų laivyno laivus netoli nuotėkio „Nord Stream“ dujotiekyje, kurį greičiausiai sukėlė povandeniniai sprogimai.

Anot CNN, neaišku, ar laivai turėjo ką nors bendro su sprogimais, tačiau tai yra vienas iš daugelio veiksnių, kuriuos tirs tyrėjai.

CNN, remiasi dviem Vakarų žvalgybos atstovais ir kitu su šiuo klausimu susipažinusiu šaltiniu – Europos saugumo tarnybos atstovais.

Pasak vieno iš žvalgybos atstovų, praėjusią savaitę netoli šių vietovių buvo pastebėti ir Rusijos povandeniniai laivai. Trys JAV pareigūnai sakė, kad JAV vis dar neturi išsamaus paaiškinimo, kas sukėlė sprogimus.

Pasak Danijos kariuomenės pareigūno, Rusijos laivai nuolat plaukioja rajone. Jis pabrėžė, kad laivų buvimas nebūtinai reiškia, kad Rusija prisidėjo prie diversijos.

 

„Mes juos matome kiekvieną savaitę. Pastaraisiais metais Rusijos aktyvumas Baltijos jūroje išaugo. Jie gana dažnai tikrina mūsų sąmoningumą – ir jūroje, ir ore", – sakė Danijos atstovas.

Tačiau pastebėjimai, kaip ir anksčiau, kelia papildomų įtarimų dėl daugiausiai Europos ir Amerikos pareigūnų dėmesio sulaukusios Rusijos. Manoma, kad ji turi ir galimybių, ir motyvacijos tyčia sugadinti vamzdynus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(10)
(-3)

Komentarai ()