[Žinios trumpai] JK jau skelbia gudrų būdą, kaip Rusija galėjo susprogdinti „Nord Stream“ - viskas suplanuota dar prieš kelis mėnesius  (3)

Pasak šaltinio karo departamente, rusai galėjo prieš kelis mėnesius pristatyti sprogmenis į dujotiekius, kad juos susprogdintų reikiamu metu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-29 [Žinios trumpai] JK jau skelbia gudrų būdą, kaip Rusija galėjo susprogdinti „Nord Stream“ - viskas suplanuota dar prieš kelis mėnesius  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakaruose niekas nebeabejoja, kad dujotiekio „Nord Stream“ avarija yra sabotažas. Tai teigia ir politikai, ir NATO atstovai. JK Gynybos ministerijos šaltinis „The Times“ sakė, kad Rusijos tariamas dujotiekių sprogdinimas „tikriausiai buvo sąmoningas ir suplanuotas“. Tam jie panaudojo sprogstamuosius įtaisus, numestus į jūrą likus kelioms savaitėms iki incidento.

Šaltinio JK Gynybos ministerijoje teigimu, labiausiai tikėtinas scenarijus buvo slaptas autonominio povandeninio drono su naudingąja apkrova pristatymas į atskiras dujotiekio atkarpas Baltijos jūroje. Povandeninis laivas galėjo būti paleistas iš nedidelio laivo, pavyzdžiui, žvejybos laivo, tada sprogmenys buvo numesti šalia vamzdžių.

 

„Jie galėjo ten būti ištisus mėnesius ir laukti komandos sprogimui“, – sakė šaltinis.

Šaltinis pažymėjo, kad jei tai yra rusų darbas, vadinasi, jie ėmėsi kraštutinių priemonių, nes Rusija neturi įtakos Vakarams svertų, išskyrus vieną dalyką – gamtinių dujų pardavimą jiems.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(5)
(20)

Komentarai (3)