Rusija smogė naujos kartos raketomis, aukų beprotiškai daug: „modifikuotos specialiai, kad nužudytų kuo daugiau žmonių“  (4)

Atakuodami koloną Zaporižioje, rusai pirmą kartą panaudojo modernizuotas raketas S-300.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugsėjo 30 d. Rusijos kariai modernizuotomis raketomis S-300, kurių nuotolis yra daug didesnis, atakavo humanitarinę vilkstinę iš Zaporižios.

Tai pareiškė vidaus reikalų ministras Denisas Monastyrskis, praneša Censor.NET.

Ministro teigimu, pirmą kartą per šį karą buvo panaudotos modernizuotos raketos S-300, kurios sprogsta vos palietusios paviršių. Ankstesnė šių raketų versija sprogdavo, nugrimzdus kelis metrus į žemę, sukurdama gilius kraterius, bet tuo pačiu mažiau paveikdama aplinkinius.

„Mūsų pirotechnikai vietoje sakė, kad raketos sprogimas įvyko jai palietus žemę. Tai daroma tam, kad kuo daugiau žmonių mirtų. Ir dabar pamatėme, kaip tai mirtina ir kiek žmonių gali mirti“, – sakė Monastyrskis.

Ministras pabrėžė, kad šalia nėra karinių objektų ar technikos. Automobiliai, kuriais žmonės vyksta į okupuotas teritorijas aplankyti artimųjų, kiekvieną rytą formuoja humanitarinę vilkstinę. Dažniausiai ta kryptimi senais automobiliais važiuoja moterys, vaikai ir vyresni žmonės, o vakare grįžta atgal.

 

„Kaip tik tuo metu policijoje buvo kaita, todėl ir buvo toks didelis aukų skaičius. Policininkai slėpė vaikus ir žmones, nes raketos buvo keliomis serijomis. Atsižvelgiant į eismo intensyvumą humanitarinės pagalbos vilkstinės susibūrimo vietoje, aukų galėjo būti kur kas daugiau. Sužeisti policijos pareigūnai man pasakė, kad jei raketos ataka būtų buvusi po 5 minučių, toje vietoje automobilių būtų buvę dvigubai daugiau“, – pabrėžė VRM vadovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(53)
(-32)

Komentarai (4)