Spalio 1 d. Putinui buvo pateikti naujausi duomenys apie tikrus Rusijos nuostolius: slapti šaltiniai skelbia katastrofiškus skaičius  (1)

Rusijos nuostoliai Ukrainoje šokiruoja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šeštadienio, spalio 1 d., rytą Rusijos diktatoriui Vladimirui Putinui buvo pateikti nauji duomenys apie Rusijos kariuomenės, saugumo pajėgų ir PMC nuostolius Ukrainoje. Ir skaičiai ryškiai skiriasi nuo tų, kuriuos Rusijos Federacijos gynybos ministras paskelbė Rusijos visuomenei.

Šiuos duomenis paskelbė įtakingas Rusijos anoniminis „Telegram“ kanalas „General SVR“, remdamasis aukšto rango šaltiniais. Šiuo metu oficialių patvirtinimų nėra.

Paskelbtais duomenimis, bendri įsibrovėlių nuostoliai per 7 karo mėnesius jau viršijo 86 tūkst. žuvusiųjų ir dingusių be žinios. Iš jų 62 984 yra Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų kariai, dar 18 246 yra įvairių Rusijos PMC samdiniai, o 4 821 yra Rusijos nacionalinės gvardijos saugumo pareigūnai.

Pastebėtina, kad Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu rugsėjo 21 d., mobilizacijos Rusijoje paskelbimo dieną, pareiškė, kad kare su Ukraina tariamai buvo likviduota mažiau nei 6000 Rusijos karių. Šis skaičius sukėlė didelių abejonių net tarp Rusijos propagandos kanalų.

 

Remiantis oficialia Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo suvestine, spalio 1-osios rytą bendri Rusijos užpuolikų koviniai nuostoliai jau siekė beveik 60 tūkst. žuvusiųjų. Vien per paskutinę dieną žuvo 530 rusų karių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(146)
(2)
(144)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: