Keisčiausias 1930-ųjų automobilis – ypač retas ir išskirtinis burbulinis „Streamliner“: kam prireikė tokio keistuolio? (Foto, Video)  (13)

1934 m. „McQuay-Norris Streamliner“ yra gana unikalus automobilis, tačiau taip yra ne tik dėl gana savotiško dizaino.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kadangi 1933–1934 m. buvo pastatyti tik šeši automobiliai, jums būtų sunku rasti kažką panašaus kelyje – dar labiau dėl to, kad šiuo metu tai yra vienintelis išlikęs modelis.

Šis „Streamliner“ priklauso Jeffui Lane'ui. Keletas vienetų buvo pagaminti kaip reklaminiai automobiliai „McQuay-Norris“ kompanijai Sent Luise, Misūryje. Įmonė gamino stūmoklius, žiedus, guolius ir kitas dalis, naudojamas varikliams rekonstruoti.

Šio unikalaus klasikinio automobilio kėbulą pagamino „Hill Auto Body Metal Company“ iš Sinsinačio, Ohajo. Jis buvo pagamintas iš plieno ir aliuminio ant medinio karkaso, o lenktas priekinis stiklas buvo pagamintas iš organinio stiklo. Važiuoklė pasiskolinta iš „Ford“.

Kadangi reklaminės transporto priemonės buvo naudojamos ir kaip bandomieji automobiliai, prietaisų skydelyje yra keli matuokliai, naudojami įvairiems variklio komponentams stebėti – pirmiausia siekiant parodyti klientams, kodėl „McQuay-Norris Company“ produktai yra geresni už kitus.

Vairuotojas sėdi toli nuo priekio, beveik šalia transporto priemonės vidurio. Dviejų sėdynių gale yra skyrius bagažui.

Kadangi transporto priemonė buvo pastatyta ant „Ford“ važiuoklės, ją taip pat varo „Ford“ variklis – konkrečiai 3,6 litro „Ford Flathead V8“, kuris išvysto 85 arklio galias (63 kilovatus). Ši galia per 3 greičių mechaninę pavarų dėžę perduodama galiniams ratams. Didžiausias greitis yra 128 kilometrai per valandą.

 

 

Vienintelį veikiantį 1934 m. „McQuay-Norris Streamliner“ galima pamatyti „Lane Motor Museum“ muziejuje netoli Nešvilio, Tenesyje, kurį 2002 m. įkūrė pats Jeffas Lane'as, o 2003 m. jis atidarytas visuomenei.

Jame saugomi automobiliai, kuriuos jis surinko per daugelį metų. Lane'as pradėjo rinkti automobilius būdamas 20-ies, o iki šiol jis vis dar ieško techniškai reikšmingų ar išskirtinai skirtingų transporto priemonių, kurios būtų įtrauktos į muziejų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(1)
(21)

Komentarai (13)