„Laidynės“ technologija veikia! SpinLaunch pirmą kartą iškėlė NASA krovinį - atlaikė 10 000 g pagreitį ir 8000 km/h greitį  (1)

Kompanijos bandymas pademonstravo palydovų komponentų katapultinio iškėlimo galimybę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Startuoliui iš JAV SpinLaunch — kompanijai, siekiančiai įskrieti į sparčiai augančią palydovų paleidimo pramonę katapultuojant krovinius į kosmosą su mažiausiai raketinio kuro — pavyko įveikti svarbų testą.

NASA krovinį kompanija sviedė dangun ir paskui jį sugrąžino ir patikrino, kaip jam sekėsi atlaikyti Suborbital Accelerator 10 000 g pagreitį ir 8000 km/h greitį.

Šis, 10-asis kompanijos sėkmingas paleidimas, buvo atliktas Naujojoje Meksikoje, Spaceport America, rugsėjo 27d. Tai dalis bandymų kampanijos, kuriais siekiama nustatyti, ar mokslinė įranga ir palydovai gali atlaikyti tokio paleidimo apkrovas.

Pranešime spaudai, kompanija sakė, kad naujausias skrydis pademonstravo, panaudotų palydovo komponentų „visišką suderinamumą su kompanijos paleidimo aplinka“

Anksčiau šiais metais, NASA paskelbė pasirašiusi kontraktą išbandyti SpinLaunch technologiją, paleidžiant krovinį kompanijos kinetinio paleidimo sistema. Rugsėjo 27 dienos bandymą stebėjo partneriai ir oficialūs vyriausybės atstovai.

 

SpinLaunch iškėlė, ne tik NASA, bet ir Airbus, Cornell universiteto ir palydovų gamintojo Outpost krovinius. Jie visi į dangų paleisti, kompanijos įrenginiu suteikus 10 000 g pagreitį.

NASA krovinys buvo skirtas fiksuoti svarbiausius skrydžio duomenis. Jame buvo giroskopas, magnetometras, du akselerometrai ir temperatūros bei drėgmės jutikliai.

„10-as bandomasis skrydis yra kertinis SpinLaunch kompanijai, nes atvėrėme Suborbital Accelerator sistemą savo klientams, strateginiams partneriams, tyrėjų grupėms,“ paaiškino SpinLaunch įkūrėjas ir direktorius Jonathanas Yaney'is. „Skrydžio bandymais surinkit duomenys bus neįkainojami tiek SpinLaunch tolaiu vystant Orbital Launch sistemą, tiek ir mūsų klientams, kurie tikisi iš mūsų nebrangios, dažnos, tvarios prieigos prieigos į kosmosą.“

Chris Young
interestingengineering.com




Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(53)
(2)
(51)

Komentarai (1)