Tai, kas vyksta Chersone šokiravo ekspertus – tai tiesiog įspūdinga: smogė į flangus – rusai dezorientuoti, kilo panika ir jie bėga  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos demonstruoja puikią taktiką kontrpuolimo metu Chersono kryptimi. Labai didelis pažangos tempas dezorientavo Rusijos Federacijos okupacinę armiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai interviu „YouTube“ kanalui „Popular Politics“ kalbėjo žinomas Rusijos karo ekspertas, apžvalgininkas Jurijus Fiodorovas.

„Jeigu kalbėtume apie Chersono sritį, tiksliau, apie dešiniojo kranto placdarmą, tai ten vyksta labai svarbūs įvykiai“, – sakė ekspertas.

Jam daro įspūdį, kaip greitai Ukrainos pajėgos juda į priekį savo atsakomajame puolime. Per dieną nuvažiuojama apie 10 km.

„Jei tu žengi į priekį mūšiais, o Ukrainos kariai tikrai žengia į priekį gana sunkiais mūšiais, tai yra labai didelis puolimo tempas. Taip nutinka retai. Ir tai rodo, kad Rusijos kariuomenė apskritai nebesugeba rimtai priešintis šioje zonoje“, – sakė Fiodorovas.

Anot jo, kontrpuolimas toks sėkmingas, be kita ko, dėl tinkamos vietos proveržiui. Ukrainos ginkluotosios pajėgos neįveikė trijų įtvirtintų įsibrovėlių gynybos linijų. Jie įėjo iš šono, dezorientuodami priešą, atimdami iš jo pranašumą.

„Ukrainos ginkluotosios pajėgos juda iš šiaurės rytų į pietvakarius, tai yra į tų grupių, kurios buvo dislokuotos dešiniajame krante, flangą. O tai palengvina Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pažangą, nes, matyt, rimtos gynybinės linijos ten nebuvo sukurtos“, – sakė karo ekspertas.

 

Jis patikino, kad jei rusams nepavyks greitai stabilizuoti fronto, rusų grupuotė dešiniajame Dniepro krante žlugs. Vienintelio regioninio centro, užgrobto per plataus masto invaziją ir net po aneksijos, praradimas bus stiprus smūgis Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino reputacijai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(112)
(0)
(112)

Komentarai ()

Susijusios žymos: