[Žinios trumpai] Tai būtų itin baisus scenarijus: jei Vakarai nesureaguos, prasidės pasaulinė katastrofa (Video)  ()

SBU pulkininkas Romanas Kostenko išsakė savo nuomonę, kaip Vakarai turėtų reaguoti į Rusijos branduolines grėsmes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

R. Kostenko paaiškino, kaip pasauliui atsilieptų branduolinis smūgis Ukrainai, jei Vakarai nereaguos į jį.

Žinomas „kiborgas" vienareikšmiškai atsakė į klausimą, kiek reali yra Rusijos valdžios grėsmė panaudoti branduolinį ginklą prieš Ukrainą ir kas bus, jei pasaulio lyderiai niekaip nereaguotų į smūgį. Romano Kostenko interviu televizijos kanalui „Pryamiy" galima žiūrėti „YouTube".

Ukrainos liaudies deputatas savo atsakymą pradėjo fraze: „Tai, ką jie gali panaudoti ir tuo šantažuoja, yra Rusijos Federacijos stilius. Bet to negalima visiškai atmesti. Turime bent jau pasiruošti“.

Tada Romanas Kostenko paaiškino, kodėl V. Putinas leidžia sau šantažuoti pasaulį branduoliniu karu: „Tai suprantama: Rusija šantažuoja, nes suvokia, jog ji gali pakeisti pasaulį, bet niekam nereikia šių pokyčių. JAV yra Budapešto memorandumo garantas... Bet čia aš nežinau, kur eiti toliau. Jei į šį klausimą nebus normalios reakcijos, tikriausiai pasaulis prieis link savo pabaigos, nes kiekviena maža šalis supras, kad nėra jokios garantijos iš šalių, kurios turi branduolinį ginklą, niekas negalės jų apsaugoti, o tik tu pats, jei turėsi branduolinius ginklus, galėsi būti ramus".

 

Ir visas pasaulis eis branduolinio eskalavimo keliu. To negalima leisti, ir mūsų partneriai tai supranta", – išreiškė SBU pulkininkas viltį dėl kolektyvinių Vakarų reakcijos į tai, jeigu Rusija panaudos branduolinius ginklus prieš Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(54)
(1)
(53)

Komentarai ()

Susijusios žymos: