Vyksta neįtikėtini dalykai: Šoigu užpuolimą palaimino pats Putinas  ()

Vladimiras Putinas baugina visą civilizuotą pasaulį grasinimais panaudoti branduolinį ginklą. Tačiau yra rimtų priežasčių manyti, kad net jei Rusijos prezidentas duos tokį įsakymą, kariuomenė jo neįvykdys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokią nuomonę „24 kanalui“ išsakė Rusijos opozicijos žurnalistas Igoris Jakovenko. Jis pažymėjo, kad dabar V. Putino, Generalinio štabo ir Gynybos ministerijos pozicijos smarkiai skiriasi.

Gilus susiskaldymas tarp Putino ir armijos

Chersono srities gauleiteris Kirilas Stremousovas pareiškė, kad Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu „turėtų nusišauti kaip karininkas“. Labai tikėtina, kad Putinas pritaria tokiems savo pakalikų pareiškimams.

„Be to, Peskovas apie visus Kadyrovo ir Prigožino išpuolius prieš Generalinį štabą, Gerasimovą ir Šoigu sakė, kad tai „žmonės, kurie to nusipelnė, jie turi teisę tai pasakyti“. Tai reiškia, kad viską palaimino pats Putinas“, – sako Jakovenko.

Be to, Putinas eiliniams kariškiams apskritai yra abejingas. Jis išsiuntė juos be apsaugos, o rusų okupantai nežino, ką daryti ir „prašo parsivežti namo“. Todėl esant tokiems santykiams, pavedimų įvykdymo tikimybė mažėja.

„Sprendimas panaudoti branduolinį ginklą nėra mygtukas, kurį spaudžia Putinas. Ir net taktinius branduolinius ginklus turėtų kas nors panaudoti, nes pats Putinas nelakstys ir nemes atominių bombų. Ir tikimybė, kad toks įsakymas bus įvykdytas, nėra labai didelė“, – pažymėjo Rusijos opozicijos žurnalistas.

Putinas kritikuoja Šoigu

 

Spalio 5 dieną Putinas pasirašė dekretą, kuriuo nukeliamas nuolatinių ir neakivaizdinių studijų studentų mobilizacijos laikotarpis. Vėliau jis pakomentavo šį sprendimą ir kartu kritikavo Gynybos ministeriją.

„Gynybos ministerija laiku neatliko pakeitimų asmenų, kuriems netaikoma mobilizacija, sąrašų“, – su potekste kalbėjo Rusijos prezidentas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(0)
(28)

Komentarai ()

Susijusios žymos: