[Žinios trumpai] Vokietija rimtai išsigandusi – pažadėjo galingą dovaną Ukrainai: bus 100 tankų, ir tai dar ne viskas  (2)

Vokietijos gynybos ministrė Christine Lambrecht patvirtino ginklų perdavimą Kijevui. Taip pat Vokietija dėl grėsmių saugumui kuria savo naują šarvuotą pėstininkų brigadą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos gynybos ministrė Christine Lambrecht spalio 8 dieną patvirtino, kad Vokietija perduos Ukrainai oro gynybos sistemą IRIS-T. Tai ji pareiškė lankydama Lietuvoje dislokuotus vokiečių karius, praneša CNN.

„Oro gynyba yra viena iš tų sričių, kur reikia veikti skubiai“, – komentavo Federalinės gynybos ministerijos vadovė.

Taip pat Vokietija yra pasirengusi iš Graikijos ir Slovakijos į Kijevą perkelti iš viso šimtą tankų.

Dėl pastaruoju metu smarkiai išaugusių grėsmių nacionaliniam saugumui Vokietija kuria savo naują mechanizuotą brigadą, kurią prireikus galima greitai perkelti į Lietuvą.

Lambrecht teigimu, Šiaurės Atlanto aljansas taip pat turėtų pagalvoti apie gynybos stiprinimą.

„Gyvename sunkiais laikais, ir tokiais laikais taip pat svarbu žinoti, kur yra mūsų gynybos spragos“, – pridūrė Vokietijos politikė.

 

IRIS-T yra trumpojo nuotolio raketos, turinčios infraraudonųjų spindulių nukreipimo galvutę. Jos paleidžiamios iš atitinkamų IRIS-T SLM paleidimo įrenginių. Kompleksas skirtas naikinti lėktuvus, sraigtasparnius, nepilotuojamas orlaivius, sparnuotąsias ir balistines raketas. Ukraina turėtų gauti versiją, kuri dar nenaudojama Vokietijos kariuomenėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(294)
(7)
(287)

Komentarai (2)