Virusinis video! Virtuali realybė parodė įspūdingą vaizdą - ką matytume, stovėdami netoli branduolinio sprogimo vietos (Video)  (1)

Socialiniuose tinkluose „Twitter“ ir „Reddit“ buvo plačiai dalijamasi vaizdo įrašu, kuriame parodyta, ką matytų žmogus, stovintis netoli atominės bombos sprogimo vietos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Virtualiosios realybės (VR) simuliacijoje tampama paplūdimyje stovinčiu žmogumi, o netrukus į vandenį nukrenta bomba ir nuniokoja paplūdimį bei aplinkinę augmeniją.

Vaizdo įraše matyti, kaip sprogdinama strateginė atominė bomba, savo dydžiu panaši į tas, su kuriomis vykdomi tikri amerikiečių kariniai bandymai.

Vienas komentatorius teigė, kad toje vietoje stovinčiam žmogui kiltų didelė rizika, kadangi, iškėlus nykštį ir jį palyginus su sprogimo dydžiu, pastarasis būtų didesnis. Šią idėją išpopuliarino postapokaliptinių vaizdo žaidimų serija „Fallout“ ir jos talismanas. Žaidime teigiama, kad, jei branduolinis sprogimas yra mažesnis už jūsų nykštį, esate pakankamai toli ir galite apsisaugoti. Tačiau, pasak JAV energetikos departamento Nacionalinės branduolinio saugumo administracijos, tai netiesa.

Nors ši teorija galbūt ir bevertė, Lesterio universiteto fizikai, rengdami straipsnį, kuris paskelbtas viename iš universitetinių žurnalų, ją išnagrinėjo ir padarė išvadą, kad mažesnių sprogimų atveju ši taisyklė gali būti veiksminga.

 

„Šis tyrimas parodė, kad, jei būtų susprogdinta 15 kilotonų atominė bomba, o jūsų nykštis, pilnai ištiesus ranką, uždengtų sprogimą, galėtumėte ištverti daugumą neigiamų radiacijos padarinių. Jei stovite prieš vėją, o sprogimas įvyko priešais, pusvalandį reikėtų bėgti į šoną vėjo kryptimi ir įveikti mažiausiai 1,65 kilometro atstumą, – rašė jie straipsnyje. – Jei grybo formos debesies „kotelis“ mažesnis už jūsų nykštį, tai gali reikšti, kad esate pakankamai saugūs, tačiau visuomet patartina evakuotis“.

Na, o jei tik stebite VR simuliaciją, tiesiog mėgaukitės siaubingu vaizdu.

Parengta pagal „IFL Science“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(5)
(4)
(1)

Komentarai (1)