[Išsami tema] Operacija „Plumbbob“ - atominė bomba buvo susprogdinta nuliniame taške tiesiai virš penkių savanorių galvų: kas nutiko po to? (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2021-06-09 21:40
jei tai būtų straipsnis apie kitą pusę, skambėtų maždaug taip: "branduoliniai bandymai buvo atliekami netoli apgyvendintų teritorijų, juose dalyvavo ne tik savanoriai bet ir priverstinai atvesti civiliai darbuotojai bei ištisi batalionai. Nei vieno iš dalyvavusių vyrų nebėra gyvųjų tarpe, visi mirė nuo spinduliuotės sukelto vėžio."
Benediktas 2021-06-09 22:07
Kai kurie iš forumiečių gyvena išsivysčiusiame šalyse, moka mokesčius ir naudojasi visais privalumais ir pastoviai plaka mūsų santvarką. O ta kita pusė mūsų tikrai nepasigailėtų, nei nemirkteltų: vertybės matosi ant kitos pusės žmonių padėties, gyvenimo lygio, gyventojų nuomonės, kuri suformuota propogandos. O mes nusiplakime patys rykštelėmis: kokie mes blogi ir nemoralūs, kad tai kitai pusei geresni atrodytume - va matome save šalies, jūs teisingai apie mus kalbate Patys tampame propogandos aukomis.
HardAxe 2021-06-10 09:27
Jei kažkokia propaganda padeda žmonėm jaustis ir gyventi geriau ir nesukuria papildomų problemų/priešų tai kodėl gi ne? Tai yra bene pigiausias būdas pakelti žmonių savivertę ir laimę.
Benediktas 2021-06-10 10:37
Jei žinai realybę ir ją propogandini, tai ok, bet jei žinai, kad meluoji ir melą propogandini, tai jau ne ok. Ilgalaikėje perspektyvoje susikaupęs melas žmonių sąmonėje sukuria skaudžius padarinius visuomenėje vėliau, nes su realybe galu gale vistiek reikia susidurti. Ideologinė propoganda paremta melu visada remiasi ant priešpriešos.
HardAxe 2021-06-11 09:58
pvz pritempinėkim skaičius, kad lietuvoje gyventi geriau nei kitur. Sakykim 20% sumažinam visus viešinamus vidaus atlyginimų vidurkius ir 40% užsienio. 20% padidinam apklausų rezultatus apie pasitenkinimą. Žmonės uždirbs tiek pat, bet bus laimingesni su tuo ką turi. Juk jo atlyginimas tikrai neblogas. Ir EU lygiu gerai laikomės. Bus laimingesni dėl fakto, kad gyvena vienoj laimingiausių europos šalių. Ir pan. Kažkokio didelio minuso tame nematau. Dabar kitas pavizdys, IT sektoriaus atlyginimai. Visi žino, kad jo drago-draugas uždirba kosmosą. Čia tik jo įmonėj algos prastos, bet jis po kelių metų susiras gerą darbą. Pamirštama paminėti kokia to draugo kvalifikacija ir gabumai, turbūt 95% darbuotojų jam niekada neprilygs. Bet tokius skaičius visi pasigauna iš kažkur ir cituoja kaip srities vidurkį.
Benediktas 2021-06-11 10:13
Tai propoganda propogandai nelygi - viena kalbėti apie skirtingas puses, kaltinti save dėl Kinijos ir Rusijos rėžimų, kad tokie yra, o kita, kaip žmogui būti laimingu su tuo, ką turi. Čia jau prasideda psichologija, nes dauguma žmonių nelamingi vien dėl to, kad save lygina su kitais arba kaip sakai turi nepilną vaizdą, mato gražias instagram nuotraukas, o realybės nemato. Niekas nededa į instagram, nuotraukų, kurios rodytų, kaip jam dabar nesiseka. Bet, kai aplinkui nėra darbo, aplinka nesutvarkyta, nėr už ką sumokėti mokesčius, o aplinkui tik priešai - tai propoganda jau persistengė su džiaugimuosi su tuo ką turi ir kad tik mes gyvename teisingai
VytautasK 2021-06-11 14:01
Jo, dar pasakyk, kad rusai taip pat kompensacijas savo bandymų aukoms mokėjo Naivus rusofilas...
Taspac 2021-06-23 16:43
Atspėkit, po tokių bandymų, kuris žmogus jausi labiau nelaimingas - gavęs 100000 $ kompensaciją ar didvyrio medalį? Pagal atsakymą, galima spręsti apie socialinės psichologijos žinias
Benediktas 2021-06-23 17:38
Gavęs pinigus, nes supras, kad jį nupirko. Juk jie buvo idėjiniai žmonės, savanoriai.
Hmz 2021-06-23 20:57
Iš tavo klausimo sprendžiu, kad apie psichologiją išmanai nedaug. Kitaip žinotum, kad skirtungus žmones daro laimingais skirtingi dalykai.