Galingiausias vokiečių ginklas jau Ukrainoje: tokio neturi net pati Vokietija  (3)

Iš pradžių planuota pristatyti lapkritį, tačiau Vokietijos gynybos ministrė Christine Lembrecht pažadėjo kuo greičiau perduoti oro gynybos sistemas po masinių Rusijos raketų atakų Ukrainos miestuose spalio 10 d.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-12 Galingiausias vokiečių ginklas jau Ukrainoje: tokio neturi net pati Vokietija  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietija Ukrainai perdavė pirmąją iš keturių žadėtų oro gynybos sistemų Iris-T SLM. Perkėlimas įvyko Lenkijos ir Ukrainos pasienyje spalio 11 d. Apie tai, remdamasis šaltiniais, pranešė vokiečių leidinys „Spiegel“.

Žurnalistai pastebi, kad Kyjivas gavo Iris-T, kurios pats Bundesveras dar neturi. Iris-T SLM oro gynybos sistema iš tikrųjų buvo skirta Egiptui, kuris užsakė kelias sistemas iš „Diehl Defense“, tačiau Kairui dar teks palaukti.

Vokietijos vyriausybės teigimu, Iris-T SLM yra pažangiausia Vokietijos oro gynybos sistema. Ginkluotė buvo sukurta Vokietijos ginklų kompanijos „Diehl Defense“. Antžeminis priešlėktuvinis kompleksas pirmiausia skirtas apsaugoti civilius gyventojus, atremiant Rusijos armijos oro atakas. Vokietijos kanclerio Olafo Scholzo teigimu, nuo oro antskrydžių galima apsaugoti ir didžiuosius miestus.

 

„Iris-T SLM“ oro gynybos sistemą sudaro trys transporto priemonės: ant karinio sunkvežimio sumontuota paleidimo priemonė, kurioje telpa aštuonios raketos, radaras ir komandų transporto priemonė. Priešlėktuvinės raketos gali pataikyti į taikinius iki 20 kilometrų aukštyje ir iki 40 kilometrų atstumu. Kompleksas skirtas naikinti orlaivius, sraigtasparnius, nepilotuojamas orlaivius, sparnuotąsias ir balistines raketas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(91)
(0)
(91)

Komentarai (3)