[Žinios trumpai] Branduolinis smūgis iš Baltarusijos – Putinas planuoja per kelias minutes sunaikinti Kijevą  (3)

Pasak amerikiečių tyrinėtojo ir ilgamečio Rusijos prezidento kritiko Jurijaus Felštinskio, dabar esame Trečiojo pasaulinio karo pradžioje. O vasario 24-oji bus įrašyta į istorijos knygas kaip jo pradžios data.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius gali panaudoti Baltarusijos teritoriją kaip platformą branduoliniams ginklams paleisti. Jei Baltarusija pasiduos Rusijos prezidento Vladimiro Putino reikalavimui ir sutiks dislokuoti branduolinius ginklus, Kijevas gali būti sunaikintas per kelias minutes, perspėjo amerikiečių istorikas Jurijus Felštinskis, praneša „The Sun“.

Istorikas dabartinį laiką lygina su 1939-aisiais, kai prasidėjo Antrasis pasaulinis karas.

„Gyvename lyg 1939 m., o vasario 24-oji istorijos knygose bus įrašyta kaip Trečiojo pasaulinio karo pradžia. Tai mūsų 1939 m. rugsėjo 1 d. Tik klausimas, kiek ilgai tęsis šis karas ir kokia kaina turėsime sumokėti“, – pažymėjo mokslininkas.

Tačiau, anot istoriko, V. Putinas bijo tiesioginės konfrontacijos su NATO, todėl Minską naudoja kaip marionetę ir veržiasi panaudoti branduolinį ginklą Vakarų jėgoms išbandyti.

Felštinskio nuomone, Putinas kuria planus panaudoti branduolinį ginklą iš Baltarusijos.

Baltarusijos kariai kare Ukrainoje nedalyvauja, tačiau Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka leidžia Rusijai paleisti bepiločius orlaivius ir naikintuvus. Be to, prasidėjus plataus masto invazijai, Rusijos kariuomenė iš Baltarusijos žygiavo į Kijevą.

 

Artimiausiu metu viskas gali pasikeisti. Rugpjūtį A. Lukašenka pareiškė, kad Baltarusijos kariniai orlaiviai buvo iš naujo aprūpinti ir dabar gali gabenti branduolinius ginklus. Rusija taip pat pažadėjo į Baltarusiją atsiųsti raketas „Iskander“ su branduolinėmis galvutėmis.

Jurijus Felštinskis mano, kad vienintelis būdas pašalinti branduolinę grėsmę – sutelkti dėmesį į Baltarusiją, nes, jo nuomone, V. Putinas branduolinio smūgio iš Rusijos Federacijos teritorijos nevykdys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(25)
(-16)

Komentarai (3)