[Žinios trumpai] Pirmą kartą istorijoje Ukrainoje išbandyta žudymo grandinė: kas tai yra, kaip veikia ir kaip rusai yra tiesiog skerdžiami  (1)

Ronaldo Reigano instituto direktoriaus Rogerio Zackheimo teigimu, XXI amžiaus kare svarbu ne kariuomenės dydis, o greitis ir efektyvumas, kurį ekspertai vadina žudymo grandine. Tai grėsmių atpažinimo ir taikinio identifikavimo sistema.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karas Ukrainoje parodė, kad skaitmeninis amžius sulygina šalis, nepaisant jų karinės galios. Ukraina sumaniai naudoja tiksliuosius ginklus, nepilotuojamas technologijas ir šifravimo įrankius, o tai suteikia jai pranašumą mūšio lauke. Kita vertus, Rusija remiasi įprastine karine jėga.

Vakarų technologijos kartu su Ukrainos kariuomenės ryžtu leido ne tik suvaldyti Rusijos kariuomenės veržimąsi, bet ir susigrąžinti kai kurias okupuotas teritorijas. Mikroschemos ir programinė įranga yra naudingesnės nei tankai ir pėstininkai: skaitmeninė armija pasirodė stipresnė nei įprasta.

Šiuo metu Ukrainos kare naudojamos galimybės ir koncepcijos anksčiau apsiribojo mokslinių darbų puslapiais ir buvo naudojamos tik karinėse simuliacijose.

XXI amžiaus kare svarbu ne tik armijos dydis, bet ir greitis bei efektyvumas to, ką ekspertai vadina žudymo grandine: programuojamų sistemų tinklas, leidžiantis kariuomenei greitai atpažinti grėsmes, nustatyti taikinius ir smūgiuoti. Ji naudoja palydovinius duomenis, autonomines sistemas ir dirbtinio intelekto algoritmus. Kare prieš Rusiją Ukraina sukūrė puikią naikinimo grandinę, sako Rogeris Zacheimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(185)
(4)
(181)

Komentarai (1)