[Žinios trumpai] Skelbiama sensacinga žinia - Pietuose visiškai uždarytas „katilas“, Ukraina imasi naujo puolimo (Video)  ()

Pietuose Ukrainos ginkluotosios pajėgos padarė didelę pažangą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš pietų ateina malonios žinios apie Ukrainos sėkmę. Apie tai, kas nutiko ir ko tikėtis artimiausiu metu, pasakoja Chersono karinės administracijos (OVA) vadovo patarėjas Serhiy Khlanas.

Projekto „FreeDom“ eteryje jis pažymėjo, kad per pastarąją savaitę Ukrainos ginkluotosios pajėgos padarė didelę pažangą ir išlaisvino 1170 kv. km. plotą, 29 gyvenvietes.

Khlanas atkreipė dėmesį į tai, kad spalio 11 d. buvo oficialiai paskelbta, kad išlaisvintos penkios gyvenvietės pietuose - tai Novovasylivka, Novogrıgorivka, Naujoji Kamianka, Trifonovka, Krasnė.

„Tiesą sakant, apsupę priešą ties dviejomis upėmis (Dniepru ir Ingulecu) ir išlaisvinę šias penkias gyvenvietes, uždarėme šį „katilą“. Ir šiandien fronto linija išsilygino. Okupantai dabar sutelkė savo pastangas, kad apsaugotų Berislavą“, – sakė vadovo patarėjas.

Rusija bando statyti alternatyvias perėjas, tiltus per Kachovskajos hidroelektrinės vartus ir gabenti įrangą.

 

Khlanas pabrėžė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos vis dar užtikrintai žengia į priekį ir deokupuoja Chersono sritį, nokautuodamos rasistus.

„Kitas etapas – perimti į savo kontrolę Kachovskajos hidroelektrinės užtvanką, kad ši transporto arterija būtų atkirsta nuo galimybės tiekti bet kokią ginkluotę ir įrangą“, – reziumavo jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(251)
(1)
(250)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: