[Žinios trumpai] Su rezervais baigta? Rusija pradėjo naudoti Antrojo pasaulinio karo laikų haubicas „D-1" (Foto)  ()

Rusijos kariuomenė dėl ginklų trūkumo yra priversta vėl suaktyvinti 80 metų senumo įrenginius. V. Putino armija sugrįžo prie Antrojo pasaulinio karo laikų haubicų „D-1": okupantams labai trūksta pabūklų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Fotografiją „Facebook" spalio 12 dieną paskelbė karinis stebėtojas Aleksandras Kovalenko. Yra žinoma, kad fotografuota okupuotame LuHansko rajone.

Į kadrą pateko 1943 metų modelio haubica „D-1", kuri buvo vežama kariniu sunkvežimiu.

„Taigi laukiau šios akimirkos! Rusų okupantai Ukrainoje pradeda naudoti Antrojo pasaulinio karo laikų ginklus. Ekrane – 152 mm velkamasis ginklas „D-1". Ši haubica buvo gaminama 1943–1949 m.

„Antroji“ armija pasaulyje dabar tikrai kovoja „galingai", – rašė A. Kovalenko. Pažymėtina, kad Rusijos kariuomenė Ukrainoje patyrė didelių ne tik darbo jėgos nuostolių, bet ir technikos. Ukrainos ginkluotosios pajėgos pasirodė puikiai aprūpintos įvairių modifikacijų prieštankiniais pabūklais.

 

Dėl to, remiantis oficialiu Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo pranešimu, spalio 12-osios rytą sunaikintų Rusijos tankų skaičius viršijo 2,5 tūkst. vienetų, šarvuočių – daugiau nei 5,1 tūkst., artilerijos sistemų – 1,5 tūkst., 355 MLRS ir kitų dalykų. Tai didžiuliai nuostoliai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(63)
(0)
(63)

Komentarai ()

Susijusios žymos: