[Žinios trumpai] „Putinas ką tik išsiaiškino, kad Rusija nėra supervalstybė"  (2)

Pasak Didžiosios Britanijos gynybos ministro Beno Wallace'o, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pradeda suprasti, kad Rusijos Federacija nebėra supervalstybė dėka daugybės Rusijos kariuomenės nesėkmių Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

B. Wallace'as tai pasakė interviu „Evening Standard" metu.

„V. Putinas ką tik išsiaiškino, kad Rusija nėra supervalstybė. Tai esminis momentas. Viena vertus, jis patikėjo savo ažiotažu, paradais, kuriuose skaičiavo tankus, manė, kad yra nepažeidžiamas, bet iš tikrųjų toks nėra", – sakė jis.

Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos vadovas mano, jog Rusijos pajėgos Ukrainoje pralaimės dėl „savo karinių pajėgumų" ir klaidingų vadovavimo „strateginių prielaidų".

„Kiekviename žingsnyje jie neįvertino Ukrainos ir pervertino Rusiją. Tačiau V. Putino „kišenėje" yra milijonai žmonių, kuriuos jis gali siųsti į mėsmalę be taisyklių, be pagarbos žmonių gyvybėms, nekaltiems žmonėms ir civiliams gyventojams", - pridūrė B. Wallace'as.

Jis pridūrė, kad Ukrainos kontrpuolimas Chersono regione pastarosiomis dienomis sulėtėjo, tačiau vis dar išlaiko pranašumą, o Rusijai „gresia katastrofiškas moralės praradimas, didelis amunicijos trūkumas ir politinis nestabilumas".

 

„V. Putino strateginės prielaidos atrodo visiškai klaidingos. Net raketų šaudymas į atsitiktinius civilinius taikinius, kai turėjo pataikyti į karinius objektus, nėra strategiškas ar išmintingas RF ribotų išteklių panaudojimas", – mano Didžiosios Britanijos gynybos ministras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(2)
(48)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)

Susijusios žymos: