[Žinios trumpai] Kuriamas unikalus batalionas „Audra“ – verbuojami išskirtinai specifiniai žmonės: susidomėjimas didžiulis  ()

Į naujai formuojamą batalioną patekti bet kas negali – reikia būti „pasižymėjus“ kitoje sferoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žurnalistai rašo, kad Rusijos gynybos ministerija verbuoja kalinius – buvusius saugumo pareigūnus, siekdama sukurti naują sukarintą formaciją.

Nuo 2022 metų rugsėjo Rusijos Federacijos Gynybos ministerija pradėjo verbuoti kalinius į Rusijos armiją. Kuriamas specialus batalionas „Audra“, kurį sudarys tokie kaliniai. Apie tai rašo rusiškas „Svarbių istorijų“ (Важные истории) leidimas.

Žurnalistai kalbėjosi su dviejų kolonijų kalinių artimaisiais – IK-3 „Skopin“ (Riazanės sritis) ir IK-4 „Aleksandrija“ (Stavropolio sritis). Tai vadinamosios „raudonosios kolonijos“, kuriose laikomi buvę saugumo pareigūnai.

Pasak vieno iš šaltinių, Rusijos Gynybos ministerijos atstovai į IK-4 atvyko rugsėjo 27 d. Prieš tai kalėjimo administracija atliko suinteresuotųjų atranką. Kitą dieną po susitikimo į tą pačią koloniją atvyko verbuotojai iš „Wagner“ PMC.

Šaltinis praneša, kad pirmieji naujokai į vadinamąją „Audrą“ buvo išvežti spalio 11 d.

Kitas šaltinis, kalinio, sėdinčio IK-3, tėvas sakė, kad rugsėjo pabaigoje ten atvyko ir Rusijos Federacijos Gynybos ministerijos atstovai. Kaliniams buvo pažadėta sutartis 6 mėnesiams. Taip pat paminėtas padalinys „Audra“.

 

Šaltinio teigimu, po pirmojo pokalbio pasiūlymu susidomėjo apie 100 žmonių. Testus išlaikė 60 žmonių.

Daroma prielaida, kad Rusijos Federacijos Gynybos ministerija įdarbina tik tuos kalinius, kurie yra buvę saugumo pareigūnai. Visoje Rusijoje yra apie 20 specialių tokių kalėjimų.

Kaip sakė projekto Gulagu.net įkūrėjas Vladimiras Osečkinas, „Audra“ yra naujas būrys, kurį Rusijos gynybos ministerija nori sukurti iš buvusių kalinių.

Tuo pačiu metu, kaip rašo laikraštis, jau yra dvi vadinamosios „Audros“. Tai „LLR“ ir „Šiaurės Osetijos“ teroristiniai dariniai. Jie jau kariauja Ukrainoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(44)
(-40)

Komentarai ()