[Žinios trumpai] Skandalas JAV: Rusijos S-400 raketų gamykloje surasta uždrausta „Extreme Networks“ įranga – skelbiama, kas vyksta  (2)

Žurnalistų teigimu, „Extreme Networks“ 2017–2021 metais Maskvos „Avangard“ gamyklai pardavinėjo didelės spartos komutatorius ir programinę įrangą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikos technologijų įmonė „Extreme Networks“ tiekė tinklo technologijas Maskvos mašinų gamybos gamyklai „Avangard“. Manoma, kad jos buvo naudojamos kariniais tikslais. Tai praneša „Reuters“, remdamasi savo šaltiniais.

Nuo 2014 metų JAV įmonės negalėjo bendradarbiauti su Rusijos valstybine įmone „Avangard“ dėl jai skirtų sankcijų. Visų pirma gamykla yra žinoma dėl to, kad gamina priešlėktuvinių raketų sistemą S-400.

Nepaisant to, kaip teigia žurnalistai, „Extreme Networks“ savo produkciją Rusijai pardavinėjo 2017–2021 m.

Pati bendrovė žurnalistams teigė nieko nežinanti apie Maskvos gamyklai tiekiamą įrangą. „Extreme Networks“ išstudijavo dokumentus, kurie pasirodė žiniasklaidoje, ir tikina, kad visi sandoriai vyko pagal schemą su fiktyviomis įmonėmis. Visų pirma, operacijos buvo vykdomos per platintoją RRC, kurio pagrindinė įmonė „BD Enterprise Networking“ yra registruota Kipre.

Leidinio teigimu, „Avangard“ iš amerikiečių įsigijo didelės spartos komutatorius ir programinę įrangą. Ji buvo naudojama raketų gamybai ir karo laivų statybai.

 

 

Remiantis dokumentais, per šį laikotarpį „Extreme Networks“ rusams pardavė įrangos už daugiau nei 500 000 USD.

Tai, kad Rusijos karinė įmonė, kurią Vašingtonas įvardijo kaip grėsmę, ir toliau įsigijo amerikietišką kompiuterinę įrangą, yra pavyzdys, kaip Vakarų šalys galėjo pervertinti savo galimybes užgniaužti Rusijos ekonomiką eksporto draudimais ir prekybos sankcijomis.

Kartu tai parodo, kiek Rusijos karinė mašina priklauso nuo amerikiečių aukštųjų technologijų įrangos, priduria žurnalistai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(51)
(42)
(9)

Komentarai (2)