[Žinios trumpai] Rusijai kapitališkai baigiasi raketos - skelbiamas žiaurus trūkumas ir ko tikėtis toliau  ()

Karo stebėtojas Aleksandras Kovalenko mano, kad sankcijų slegiama Rusijos karo pramonė nebegali aprūpinti savo pajėgų raketomis ir dabar vienintelė rusų viltis šioje srityje - kontrabanda.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kovalenko teigia, kad Rusija šiuo metu iš viso negali gaminti raketų „Ch-47M Kinžal“, nes jose yra daugiau nei 130 užsienio komponentų, daugiausia elektronikos. Įdomu tai, kad daugumą šių komponentų Rusijai tiekė JAV kompanija „Analog Devices“. Be amerikietiškų mikroschemų „Kinžal“ gamyba Rusijoje sustojo. Rusija dar gali gaminti sparnuotąsias raketas „Kalibr“, „Ch-101“, „Ch-59“, tačiau jose taip pat yra nemažai komponentų iš kitų šalių, ypač mikroschemų.

Įvedus sankcijas, raketų gamintojai pirmaisiais karo mėnesiais pasitikėjo savo atsargomis, tačiau atsargos ėmė nykti ir dabar vienintelė jų viltis – kontrabanda. Tačiau neteisėti komponentų įvežimai, Kovalenko teigimu, yra reti ir nepakankami stabiliai gamybai užtikrinti. Rusijai reikia keliolikos raketų per dieną, o ji pagamina tik porą raketų per savaitę.

„Taigi, mieli draugai, dabar Rusija gali apšaudyti Ukrainą ne šimtu raketų kasdien ir 2-3 tūkstančiais per mėnesį, o keliomis dešimtimis maždaug kartą per 2-3 mėnesius“, teigia Kovalenko.

 

Bet tai – dar ne viskas. Iki čia išvardintas raketas Kovalenko laiko atsinaujinančiu resursu – rusai jas dar gamina, net jei labai lėtai. Kai kurie sovietų laikų ginklai, pavyzdžiui, „Ch-22“ raketos, nebėra gaminami ir jų atsargos sparčiai senka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(88)
(4)
(84)

Komentarai ()