[Žinios trumpai] Chersono srityje mobilizuoti kariai nušovė savo vadą - jau skelbiama priežastis ir ji tiesiog beprotiška  (4)

Mobilizuoti Rusijos kariai sunkiai ištveria karo sunkumus: renkasi nelaisvę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Chersono srityje mobilizuoti Rusijos kariškiai nušovė savo vadą, nes šis norėjo jiems sutrukdyti pasiduoti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.

Apie tai pranešė „24 kanalas“, remdamasis šaltiniais iš saugumo tarnybų. Žurnalistų teigimu, mobilizuoti kariai nenorėjo dalyvauti karo veiksmuose, o neadekvatus valdžios elgesys paspartino ryžtą pasiduoti. Be to, patekę į fronto linijas, ne visi kariai gavo asmeninius ginklus. Kai kurie iš jų buvo priversti dalytis vienu automatu dviem, o ir šiltų drabužių niekas negavo.

Žiniasklaidoje taip pat buvo rašoma, kad beveik visi mobilizuoti rusai negavo šovinių, nors jau buvo perkelti į frontą, šovinius žadėjo duoti artimiausiu metu.

Rusijos karininkai jiems pagrasino, kad bet koks žingsnis į Rusijos užnugarį reikš egzekuciją vietoje.

Ukrainos specialiosios tarnybos žurnalistams sakė, kad išankstinis okupantų susitarimas dėl pasidavimo Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms įvyko be vado žinios. Pasidavimo proceso pradžioje karininkas bandė sustabdyti procesą, todėl rusų kareiviai jį tiesiog nušovė.

 

„Pagal išankstinį susitarimą grupė mobilizuotų atvyko į sutartą vietą. Jie neturėjo technikos, todėl mums atidavė tik ginklus. Jiems buvo suteikta medicininė pagalba, nes visi sirgo. Gavo pavalgyti, buvo patenkinti. Po tardymų vyks į stovyklą, gyvens saugiai“, – žurnalistams sakė šaltiniai.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(457)
(5)
(452)

Komentarai (4)