Zelenskis kardinaliai keičia pasaulį: į šiukšlyną išmetė diplomatinį protokolą ir pradėjo „iPhone“ diplomatiją  (1)

Karo metu atsirado naujas terminas - „iPhone“ diplomatija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, kad „iPhone“ diplomatija jam labai padėjo karo pradžioje greitam bendravimui su Europos šalių ir JAV lyderiais.

Zelenskis tai pasakė interviu Vokietijos visuomeniniam transliuotojui ZDF.

„Aš tikrai palaikiau artimus santykius su Borisu Johnsonu, Duda, Latvijos ir Lietuvos prezidentais. Tai yra žmonės, kuriems galiu bet kada paskambinti telefonu. Emmanuelis Macronas visada man sakydavo: tu man skambink per „WhatsUp“. Ir mes tikrai daug kalbėjome su šiais prezidentais  ne pagal protokolą, o greitai. Tai buvo greitas reagavimas. Taip atsitiko, kad netikėtai užmezgėme ryšius su Draghi (Italijos ministru pirmininku)", – sakė Zelenskis.

Jis pridūrė, kad karas, ypač su rusais diktuoja greitų sprendimų poreikį – būtent dabar, ir čia kalbama ne tik apie strategiją.

 

Zelenskis taip pat sakė raginęs užsienio partnerius kalbėti greičiau: „Esu absoliučiai atviras. Paprašiau: kalbėkimės greičiau. Neužsakinėkite pokalbio telefonu, o pasikalbėkite vienas su kitu“.

Šalies vadovas taip pat pažymėjo, kad jis palaiko labai gerus diplomatinius santykius su JAV, Slovakijos prezidentais, Vokietijos federaliniu kancleriu ir kitais vadovais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(129)
(1)
(128)

Komentarai (1)