[Žinios trumpai] Ukraina iš Portugalijos gavo netikėtą dovaną, kuri neskraidė nuo 2018-ųjų: ar ukrainiečiai gavo šlamštą?  ()

Ar Ukraina „sugrąžins į gyvenimą“ tuos, kurie nuo 2018-ųjų „prirakinti“ prie žemės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Portugalijos vyriausybė nusprendė Ukrainai perduoti šešis sovietų gamybos sraigtasparnius „Kamov“. Tai pareiškė Portugalijos gynybos ministrė Helena Carreiras po NATO gynybos ministrų susitikimo Briuselyje 2022 m. spalio 13 d., praneša „Observator“.

Remiantis straipsniu, Portugalija perduos Ukrainai Ka-32, kuris yra civilinė Ka-27 paieškos ir gelbėjimo sraigtasparnio modifikacijos versija.

Portugalija Ukrainai teikia 2007 metais įsigytus sraigtasparnius Ka-32A11BC, kurie nuo 2018 metų buvo „pririšti prie žemės“. Paprastai tariant – neskraidė. To priežastis – Vakarų sankcijos Rusijos Federacijai. Portugališko Ka-32 techninė priežiūra tapo neįmanoma, o šių sraigtasparnių tinkamumo skraidyti pažymėjimas pasibaigė.

Be to, vienas iš šių šešių Ka-32A11VS sudužo 2012 m. ir dar nebuvo suremontuotas. Todėl labai tikėtina, kad šis įrenginys taps atsarginių dalių donoru.

Nepaisant to, Ka-32A11VS yra geras sraigtasparnis su geromis specifikacijomis. Jis gali gesinti gaisrus arba paimti iki 5 tonų krovinio ant išorinės pakabos arba krovinių salone. Skrydžio greitis iki 240 km/h, praktinis skrydžio nuotolis iki 800 km.

 

Tuo labiau, kad prieš karą Ukrainoje buvo civilius Ka-32 eksploatavusių įmonių, vienas iš šių sraigtasparnių – „skraidančio limuzino“ versija. Todėl gana tikėtina, kad Ukraina susidoros su užduotimi sugrąžinti į tarnybą Portugalijos dovanotus sraigtasparnius.

Ir kadangi Ka-32 charakteristikos nėra tinkamos kovinėms operacijoms, tai reiškia, kad šios mašinos pasitarnaus formuojant Ukrainos aviacijos Valstybinę ekstremalių situacijų tarnybą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(1)
(37)

Komentarai ()