[Žinios trumpai] Ispanija nejuokauja – Ukrainai skubiai perduoda galingą ginklą: štai ką gali „ispaniškasis Vanagas“ (Video)  ()

Ispanija sustiprins Ukrainą patobulinta „Hawk“ III fazės oro gynybos sistema, kuri naudojama Ispanijos ginkluotose pajėgose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas paskelbė, kad Ispanija stiprins Ukrainos oro gynybą žemė-oras raketų sistema „Hawk“. Tiksliau sakant, tai keturi „Improved Hawk Phase III“ vienetai, kuriuos buvo sutarta padovanoti po „Ramstein-6“ susitikimo.

„Defense Express“ pažymi, kad septintajame dešimtmetyje pagamintas MIM-23 „Hawk“ buvo modernizuotas.

Remiantis „Military Balance 2021“, Ispanijoje yra 38 vienetai „Improved Hawk Phase III“ sistemų, kuri yra priešpaskutinė šios oro gynybos sistemos versija.

„Improved Hawk Phase III“ apima stebėjimo radarą AN/MPQ-50, kurio taikinio aptikimo diapazonas yra iki 100 km, AN/MPQ-62 mažo aukščio taikinio aptikimo radarą ir AN/MPQ-61 taikinio apšvietimo radaras. Komplekse taip pat yra komandų postas ir pagalbinės transporto priemonės.

Veikimo nuotolis – 45–50 km, raketos greitis – 2,4 macho (823,2 m/s), orientavimą užtikrina pusiau aktyvi radaro galvutė. Raketa turi 74 kg sveriančią labai sprogstamą kovinę galvutę.

 

Pagrindinis „Hawk“ trūkumas yra mažas mobilumas. Pagal standartą jo diegimo laikas yra 45 minutės, o perkėlimas į išvestinį režimą trunka 30 minučių.

„Defense Express“ primena, kad tai ne pirma oro gynybos sistema, kurią Ispanija perduoda Ukrainai, prieš tai buvo pranešta apie „Aspide“ sistemos perdavimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(77)
(0)
(77)

Komentarai ()